Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Humorduon tar Ägd till Sundsvall i mars

/
  • Henrik Schyffert och Fredrik Lindström förlänger turnén med sin humorshow
  • Henrik Schyffert under föreställningen.

Nu är det klart att den hyllade humorshowen "Ägd – Vad kostar ett rikare liv?" kommer till Sundsvall.
Den 27 mars håller Henrik Schyffert och Fredrik Lindström hov i Tonhallen.

Annons

Henrik Schyffert och Fredrik Lindström hade premiär för sin nya humorshow "Ägd – Vad kostar ett rikare liv?" den 21 februari på Rival i Stockholm. Efter en turnévända i landet ger de sig ut på nytt. Till Sundsvall och Tonhallen kommer föreställningen den 27 mars nästa år.

I "Ägd" tar humorduon en närmare titt på vårt moderna sätt att leva och svenskens förhållande till pengar och lycka. Genom att syna vår galna samtid, och inte minst sina egna brister, gör de humor av svidande sanningar om den ständiga jakten på ett rikare liv.

– Det är fantastiskt kul att få folk att skratta och samtidigt vidröra allvarliga saker, säger Fredrik Lindström.

Henrik Schyffert och Fredrik Lindström menar att de är en del av konsumtionssamhället och problemen kring det och att det är en förutsättning för att kunna genomföra föreställningen. Det finns flera exempel.

– Om jag inte hittar hörlurarna köper jag nya. När jag städar visar det sig att jag har sju par. Jag är slarvig av mig och på så sätt bidrar jag till överkonsumtionen. Men jag försöker tänka på det. När vi gjorde "Ljust och fräscht", om inredningshetsen, började jag köpa begagnade möbler och det har hållit ganska bra, men det kan bli ett missbruk också, säger Fredrik Lindström.

Idén till föreställningen kom när Fredrik Lindström fick en tanke kring att vi lever i en tid där vi människor ska vara självständiga och hitta sin egen grej. Han bröt sig själv loss från en tradtition av järnhandlare i familjen.

– Men jag har blivit indoktrinerad i individualismens världsbild. Vi blir mer ensamma och då säljs det fler dammsugare. Såna ideal bidrar till det svajiga ekonomiska sammhället vi har, säger Fredrik Lindström.

Föreställningen kommer till Sundsvall lite mer än ett år efter premiären, och showen är inte exakt likadan som då.

– Den är ett pågående arbete och vi ändrar den varje gång för att göra den bättre. Ungefär 30 procent har ändrats sedan premiären. Vi brukar göra några lokala nedslag också. Vad har Sundsvall för varumärkestänkande, vad har skrivits, vilka tvister finns? Finns norra Europas största granitfyndighet där?

Att ge sig ut ännu en vända med Henrik Schyffert tycker Fredrik Lindström känns roligt.

– Vi är frånskilda föräldrar med barn varannan vecka. Då är det roligt att komma ut på turné. Vi har kul ihop, säger han.

Mer läsning

Annons