Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyllningsshow till Zappa i Stockholm

Annons
En stor hyllningsshow till den avlidne rocklegenden Frank Zappa planeras i Stockholm till hösten. Den 24 maj kommer Zappas änka Gail och sönerna Ahmet och Dweezil till Sverige för att berätta mer om projektet. Flera välkända musiker ska medverka i showen, men några namn har ännu inte offentliggjorts.

- Vi kommer förmodligen att kunna avslöja namnen på artisterna om en vecka, säger Catarina Oscarsson på Ema Telstar. En del av artisterna har själva spelat med Zappa - och tanken är att man ska få en känsla av att han själv finns med.

För en del är Frank Zappa kanske mest känd som mannen bakom 80-talshitten "Bobby Brown". Men Frank Zappa hade betydligt fler meriter än så i bagaget. Han gav ut 60 album under eget namn under sin livstid och efter hans död 1993 har drygt 20 till släppts. Zappa började sin musikaliska bana 1964 i bandet Soul Giants, som efter hand förvandlades till Mothers of Invention. Han inspirerades av så vitt skilda genrer som 50-talets doo-wop, modern konstmusik av Stockhausen och Stravinsky och hårdrock. I hans musik har humorn och satiren alltid en självklar plats. 1991 insjuknade han i cancer och avled två år senare.

Bland de svenska musiker som har spelat med Frank Zappa märks keyboardisten Mats Öberg. (PM)

Mer läsning

Annons