Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte i närheten av knock-out

Judas Priest
Angel of retribution
(Sony/BMG)

Annons
Betyg: 3

Fansen har väntat och nu är återföreningen ett faktum. Judas Priest är tillbaka med Rob Halford som sångare och allt är i sin ordning. Angel of retribution är deras första platta ihop på femton långa år, och förväntningarna är naturligtvis skyhöga.
Judas Priest har inte bara skämt bort lyssnarna med en lång rad av album av yppersta klass. De har för nästan varje album haft en osviklig känsla för att dela ut käftsmällar till låtar som redan inledningsvis lämnat lyssnaren andlös. Jösses, vilka låtar vi fått genom åren!
Judas rising inleder här, men är inte i närheten av en knock-out. Ett fett Painkiller-riff varvat med en stenhård sångslinga. Den är bara okej, vilket sorgligt nog kännetecknar hela skivan.
Revolution, Demonizer och Hellrider är andra små höjdpunkter där man anar minnen från fornstora dagar. Worth fighting for har ett schysst groove där Glenn Tipton och K.K. Downings gitarrspel firar triumfer, och den akustiska Angel är en blek kopia av Before the dawn.
Det här är kort och gott en välproducerad historia. Hantverket är habilt. Det är emellertid långt ifrån den milstolpe i Judas Priest karriär som många av oss hoppats på.

Mer läsning

Annons