Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte många döda sekunder

/

Annons
Södra Berget:
Abba show med Super Trouper
Betyg 3

Jaha, det här var inte så lätt...
Att det skulle vara nästan fullsatt på Södra Berget när ABBA cover bandet Super Trouper besöker stan, är i och för sig inte så konstigt med tanke på MammaMia musikalens framgångar och gruppens klassiska material. Frågan är bara hur bedömer man en show som denna?
Visst, 22 ABBA klassiker på 45 minuter indikerar ett högt tempo och det var inte många döda sekunder. Å andra sidan så visar tidtagningen också på en hel del \"fusk\" med korta potpurrier och snabba övergångar mellan hitsen.
Att inledningen kändes tam berodde nog i första hand på den avvaktande publiken som chockades av ett torrt och vasst ljud i de första numren. Kanske var det inte så smart att dra iväg både Dancing Queen och \"Take a chance on me\" innan alla hunnit komma istämning, men friskt vågat är hälften vunnet heter det ju.
Soundmässigt så överraskade framför allt \"Frida\" med en stark och porträttlik röst. Klangfärgen när tjejerna sjöng tillsammans var faktiskt mer än godkänd, synd bara att orkesteringen visade klara brister. Nu är det i och för sig lite av mission impossible för ett gäng habila covermusiker att spegla Mickael B Tretows genialiska ljudkarameller från skivorna, men nog hade man kunnat lägga ner lite mer engagemang på syntprogrammering etc. I \"Voulez Vous\" så fick jag hålla tillbaka rena skrattkonvulsionerna när originalets fräcka brass riff lätt som en kasserad leksakssynt från 80-talet, men å andra sidan är väl inte lite humor fel...
Såväl sound som engagemang och show var lite odefinierat tamt, ungefär som en frystorkad variant av något man vet hur ska smaka och kännas...
Efter ett tag var det dock bra fart både i salongen och på scenen och även om gruppens koncept inte håller för en sittande teaterpublik, så funkar det utmärkt som en trevlig underhållning och inledning på firmafesten.
Självklart är det omöjligt att tillgodose alla smaker på en snabbgenomgång men personligen har jag svårt att klassa Rock Me , Bang a boomerang och So Long till gruppens största stunder, å andra sidan så fick alla garanterat minst en handfull av sina favoriter en lagom smakrik blandning.
Lars Ericson

Mer läsning

Annons