Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ison & Fille river hela haket

Bredängssonen Ison Glasgow och Felipe \"Fille\" Leiva Wenger från Vårberg släppte debutplattan Vår sida av stan 2002 och uppföljaren kom i höstas. Ikväll uppträder hiphop-duon på Dublin.

Annons
Hur är läget?
- Det är bra, jag sitter och skriver texter. Man måste hålla sig hungrig, du vet. Annars kommer nån yngre person och springer förbi.
Skriver du mycket?
- Varje dag, jag har ett par kartonger med texter. Det som är bra ligger framme. Jag är rätt kär i mig själv, så det ligger papper överallt, haha! Jag bor hos morsan nu, och hon är inte hemma så jag måste städa själv. Det är jobbigt.
Eran andra skiva kom i november, hur har det gått?
- Den har gått bra. Jag vet inte hur många exemplar som sålts, men många säger att den är bättre än förra skivan och det är ju det man vill att den ska vara. Men när Petter har det svårt att sälja skivor så har ju alla svårt.
Ja, svensk hiphop har varit i en svacka väldigt länge nu.
- Det blev så stort förut med Petter och Ken, och sen tröttnade media. Men all musik har en svacka. Och vi gör musik för att vi gillar det, och för att det inte finns nåt annat att göra. Men det skulle vara en skön grej att leva på musiken.
Så svensk hiphop är inte på väg att dö?
- Folk förstår inte att egentligen är hiphop större nu än förut. Då var det så centrerat till Stockholm. Alla städer håller på nu; alla har sin stil och kryddning.
Berätta lite om eran skiva, ni har ju till exempel anlitat flera olika producenter, som Embee, Kaah, Christian Falk och Flyphonic från Sundsvall.
- Första skivan ville vi bara få ut. Nu ville vi följa upp den starkt, och få en viss stämning. Tanken var att vi skulle få beats från alla som ville ge oss beats. Inte bara hiphop-folk.
Hur ser kvällens spelning ut? Ni har med er DJ Taro som backar upp er har jag hört.
Vi ville ha med oss mer killar och få mer tryck på scen. Men vi kommer riva stället. Och blir det en riktigt bra show kommer efterfesten hålla på hela natten!

Ison & Fille har spelat in en låt på sin senaste skiva i Sundsvall, tillsammans med producenterna Flyphonic. Ikväll kommer de att leverera en riktig hiphop-show på Dublin.

Mer läsning

Annons