Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jade Empire

Xbox

Annons
Det här spelet skulle lika gärna kunna heta \"Samuraijs of the Ancient China\" (om nu samurajer varit ett kinesiskt och inte japanskt fenomen). I alla fall känns det så när man spelar det.
Utvecklarna Bioware har tagit med sig en hel del kunskap, upplägg och speldesign från storsäljaren Star Wars Knights of the Old Republic, och även om det urgamla Kina är så långt ifrån Star Wars-sagan man kan komma så blir man konstant påmind om att utvecklarna är detsamma.
Men struntar man att lägga energi på att leta likheter har man emellertid ett strålande rollspel att hugga tag i. Kina är alltså landet och dimman ligger tät. Du startar spelet som en mycket lovande student på en kampsportsskola där det högsta hönset, Master Li, är precis så där vis och mystisk som bara en riktigt gammal kinesisk hundraplussare kan vara. Tidigt går saker snett och som vanligt hamnar alla världens bekymmer på dina axlar.
Handlingen är, som ni kanske förstår, ingen större nobelpriskandidat. Men spelet är bra, du samlar på dig nya kampsporter, vänner och uppdrag. Jag hade i och för sig väntat mig lite mer av kampsportsupplägget, nu känns det mer som vilket actionbaserat rollspel som helst, inte det unika fajtinginfluerade och mångsidiga stridläge vi blev lovade.
Därför blir inte Jade Empire lika bra som storebror Star Wars, men det är det å andra sidan få spel som är.

Mer läsning

Annons