Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag vill ha fler latmasklösningar

Annons
Jag är rätt lat av mig. Inte på så sätt att jag inte gör mycket på min fritid, utan mer att jag inte tycker om onödigt jobb. Som till exempel när man ska köpa frukt. Jag tycker det är jättejobbigt att påspaketera fem-sex frukter för en veckas bruk. Därför blir det i regel färdigpackade paket där hälften hinner mögla innan jag tryckt i mig dem...
När det gäller spel är jag nästan likadan och skulle mer än gärna se att nästa generation sneglar både en och två gånger på Ipod-liknande lösningar. Det är ju så jobbigt med skivbytena. Alltså att mata in spelen på hårddisken istället för att behöva byta fem skivor under en mångsidig spelkväll.
I-landsproblem? Naturligtvis, men någonting måste man få klaga på.
Det jag vill är att lätt och smidigt kunna lägga in mina egna spel på antingen en utökad tillbehörs hårdisk eller den inbyggda i konsolen. Vilket i denna generation rent fysiskt enbart är möjligt med Xbox. Med tanke på att Xbox 360 släpps i höst och Playstation 3 i vår så kanske det är bättre att önska sig ändring till dess.
Dessutom kan man faktiskt redan idag på en Xbox lägga in spel på hårddisken och bara klicka igång det som lockar för stunden. Om man är en pirat det vill säga.
Min kompis Piratanton har det därför mycket enklare när han ska spela, och till råga på allt så får han dessutom kortare landningstider i spelen.
Så det är inte bara på grund av den onödiga fysiska ansträngningen vid skivbyten som får mig att önska ipodsystem laddningstiderna är nästan minst lika viktigt.
Tyvärr fungerar inte den här lösningen felfritt, eftersom Xbox och Microsoft av rätt logiska skäl ogillar piratindustrin. Bland annat stänger de av modifierade Xboxar från onlinetjänsten Live!, istället för att lansera en likvärdig funktion som låter oss lägga in lagligt införskaffade spel på lagligt förstorade hårddiskar.
En annan bekvämlighetslösning jag vill se framöver är möjligheten att stänga av konsolen från handkontrollen. Men det måste finnas någon form av \"lås\" för den, eftersom dåliga förlorare annars kommer överanvända funktionen att stänga av precis innan man förlorar en match i Tekken 5 eller Soul Calibur III.
Jag talar av erfarenhet eftersom jag en gång till och med drog ut handkontrollen för min motståndare i Super Monkey Ball när jag var på väg utför.
Kanske det bästa egentligen vore om next-gen istället skickade med en utförlig handbok med allmäna hyfs- och spelregler? Och maskinen kanske ska drivas på armhävningar och sittups för att undvika samhällsproblemet med lata och feta spelare?
Men å andra sidan, tänk på bossfighterna där gubben är riktigt översvår och du dör 20 gånger på rad - tänk att mellan varven behöva göra 20 armhävningar för att få ett nytt försök.
Och tänk hur det blir när vi blir gamla och överanstränger oss med hjärtinfarkter till följd. Nej, då tror jag nog att jag väljer latmasklösningarna istället.

Mer läsning

Annons