Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jazzklubbens höstprogram klart

/

Jazzklubbens program för hösten är nu spikat. Några favoriter återvänder, och ett par nya namn besöker klubben för första gången.

Annons
19 september brakar det loss med Mats Holmquist Stora Stygga, och säsongen avslutas sedvanligt med Sundsvall Big Band den 12 december. Däremellan är det stora utropstecknet duon Viktoria Tolstoy och Putte Wickman, som besöker klubben 24 oktober.
Här följer hela programmet, med en kort presentation:

19/9 Mats Holmquist Stora Stygga
Mats Holmquist Stora Stygga låter inte som något annat storband med sina knepiga och avancerade arrangemang. Bandet spelar såväl kända jazzstandards som musik av Chick Corea, Don Ellis med flera.

26/9 Andreas Pettersson \"Gullin On Guitar\"
Andreas Pettersson tillhör världseliten och tillsammans med pianisten Daniel Tilling, basisten Hans Backenroth och trumslagaren Joakim Ekberg kommer Andreas att spela kompositioner av den legendariske Lars Gullin.

3/10 Brazz Brothers
Brazz Brothers med brödratrion Forde med Jarle och Jan Magne trumpeter och Helge trombon är en ensemble från Norge som presenterar en musikmix med bland annat dixieland, afrikansk musik, norsk folkmusik och modern jazz.

10/10 Titti Sjöblom & Ehrling Eliasson
Titti Sjöblom gästar jazzklubben för andra gången. Hon sjunger allt från visor till jazz, medan Ehrlings specialitet är lyriska visor och ballader. Bakom sig har paret den välkände Gösta Svensson och hans trio.

17/10 Sveriges Jazzband
1955 startade trumpetaren Eddie Bruhner East End Jazz Men, som 1969 bytte namn till Sveriges Jazzband. Nu är det 36: e året i följd som Eddie och hans mannar spelar en svensk variant på Louis Armstrongs olika sextetter.

24/10 Viktoria Tolstoy/Putte Wickman
En av våra allra bästa och mest personliga jazzsångerskor i den yngre generationen är Viktoria Tolstoy som med detta besök begår premiär på jazzklubben. Medmusikanterna är kända jazzklubbsgäster, som klarinettisten Putte Wickman, pianisten Claes Crona, basisten Jörgen Smeby och trumslagaren Petur \"Island\" Östlund.

31/10 Hacke Björksten Three Generations
Tenorsaxofonisten Hacke Björksten har samlat en grupp musiker ur olika generationer för att spela energigivande musik med rötter i blues, swing, mainstream, bop och hardbop i Hackes orginalarrangemang.

7/11 Karin Krog med Vigleik Storaas Trio
Norska sångerskan Karin Krog har sedan 1964 framträtt på jazzfestivaler världen över, och spelat in skivor med norska och utländska musiker såsom Jan Garbarek, Dexter Gordon, Archie Schepp och Don Ellis. Stilistiskt sett har Karin särskild anknytning till Billie Holiday, och repertoaren har kärnpunkten i den amerikanska sångskatten.

14/11 Jesper Kviberg Social Club Of Music
Trumslagaren Jesper Kviberg har samlat några av sina favoritmusiker i den nybildade orkestern med ovanstående titel. Repertoaren består av Jespers egna låtar, standards och alster från bandets medlemmar.

21/11 Carli Tornehave med Nevergreen Big Band
På begäran från publiken går den här måndagskvällen i dansens tecken. Sinatratolkaren Carli Tornehave och Nevergreen Big Band bjuder upp till en ballroom-kväll med idel gamla dansanta örhängen på repertoaren.

28/11 Karl Olandersson-Bertil âJonas\" Jonasson Quintet
Trumpetaren Karl Olandersson tillsammans med den svängige swingsaxofonisten Bertil \"Jonas\" Jonasson uppbackad av Daniel Tilling piano, Kenji Robson bas och Mathias Puttonen trummor. Den här kvintetten blandar ingredienser från swing och bebop.

5/12 Hasse Kahn´s Kvartett
Snart 80-årige Hasse Kahn är fortfarande lika vital som på den tiden då han huserade med eget band på ärevördiga Nalen. Spelstilen är influerad av Stuff Smith, och under kvällen blandas jazzpärlor med Khans egenskrivna alster.

12/12 Sundsvall Big Band
Traditionsenligt avrundar Sundsvall Big Band jazzåret, och går man efter samma koncept som tidigare blir det en välkomponerad meny med alla välkända rätter och kryddningar.

Mer läsning

Annons