Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jöback spelar konferencieren i "Cabaret"

Annons
Peter Jöback spelar konferencieren i "Cabaret" på Tyrol i Stockholm nästa år. Han har själv tagit initiativ till att sätta upp föreställningen, skriver Dagens Nyheter. Rickard Günther regisserar och Sara Lindh spelar Liza Minnellis paradroll, den utlevande cabaretstjärnan Sally Bowles.

- Jag vill att det ska vara farligt, jobbigt. Kniven på strupen, säger Peter Jöback.

- Jag brinner så för min genre, musikteatern. Jag vill fortsätta att utveckla mitt skådespeleri. Tanken är att samla folk från olika håll som i "Kristina från Duvemåla", när Björn och Benny valde Malmö musikteater och Lars Rudolfsson som regissör.

Det är inte första gången som Peter Jöback spelar rollen som konferencieren. Under våren och hösten 2003 hoppade han in i rollen på Gladsaxe teater i Köpenhamn, då tillsammans med Paprika Steen. Det var en roll som han aldrig hade fått om han hade blivit castad i Sverige, konstaterar han. Det är första gången som han samarbetar med Rickard Günther, som är mest känd för sitt arbete på Teater Galeasen i Stockholm. Just nu är Günther aktuell med "Påklädaren" på Stockholms stadsteater. Sara Lindh har bland annat spelat med i Günthers uppsättning av Selma Lagerlöfs "Körkarlen". (PM)

Mer läsning

Annons