Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Joey säsong 1

Annons
Joey

Dvd-box: Joey säsong 1


Lite otippat var det dumsnälle Joey som fick en egen spin-offserie när den superpopulära tv-serien Vänner lades ned. Men besvikna Vänner-fans sviker serien, och tittarsiffrorna sjunker konstant.

I första avsnittet av Joey flyttar Matt LeBlancs vid det här laget välkända karaktär från New York till Los Angeles för att jobba på skådespelarkarriären. Där möter han upp en av hans många systrar Gina, som har en 20-årig son. Joey träffar också den snygga grannen Alex och sin nya agent. Systern Ginas tafatte son Michael flyttar in hos Joey, och Joey ska lära honom allt han kan om att fixa tjejer.

Pilotavsnittet hade över 18 miljoner tittare i USA, vilket inte alls är dåligt för en nystartad serie. Men jämfört med sista avsnittet av Vänner som hade 52 miljoner tittare så var Joeys siffror förvånande låga. Och fansen svek snart. Sista avsnittet av säsong ett hade bara drygt hälften av pilotavsnittets tittare.

Trots det är Joey inte alls en dålig serie. Den är charmig, underhållande och har mängder av bra gästskådisar som Lucy Liu, Jay Leno och Carmen Electra. Att Drea de Matteo från Sopranos spelar Joeys syster Gina är såklart också ett plus. Problemet ligger nog främst i att Joey för alltid kommer att jämföras med Vänner, och får oförtjänt mycket skäll på grund av detta. Serieskaparna gjorde sig själva en otjänst genom att göra Joey till en spin-offserie, istället för att låta serien stå för sig själv. Joey är trots allt tillräckligt stark för att stå på egna ben.

Sandra Jonsson

Mer läsning

Annons