Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

John Fogerty till gatufesten

/

John Fogerty kommer tillbaka till Sundsvall nästa år, som dragplåster på Gatufesten den 7 juli. Det blir den första av fyra Sverigespelningar med legendaren och hans band.

Annons
John Fogerty fyllde Nordichallen med sin träskblues i våras, och tycks ha fått mersmak. Nästa år kommer han hit igen, till Sundsvalls gatufest.
Med Creedence Clearwater Revival hade Fogerty stora framgångar på 60- och 70-talet, tack vare låtar som Proud Mary, Lookin\' out my back door, Bad moon rising, Up around the bend och Down on the Corner. Sedan skar det sig med övriga bandmedlemmar och 1972 splittrades bandet.
John Fogerty fortsatte som soloartist att ge ut egna album. Vilket minst sagt har gått ganska hyfsat - han har i Sverige sålt mer än 350 000 album som soloartist.
När John Fogerty var i Sundsvall senast så var det en stor succé. Konserten i Nordic-Hallen var helt utsåld så det känns mycket roligt att vi nu kan erbjuda besökarna på Sundsvalls Gatufest att få se och höra denna stora världsartist, säger Anders Söderberg på Sundsvall Event & Gatufest.
Senaste skivan Deja vu (all over again) var legenden mycket nöjd med, berättade Fogerty inför vårens konsert i Nordichallen:
När jag gjorde den här skivan kändes det som om min hjärna äntligen fungerade igen. Mycket av det som gick snett på sjuttiotalet fick mig att tappa bort min förmåga totalt, så jag får vara glad över att ha överlevt.
Nästa år är han alltså tillbaka, säkerligen till många besökares glädje. Dessutom torde en sommarspelning utomhus ha ännu bättre förutsättningar än en vårvinterkväll i Nordichallen.

Mer läsning

Annons