Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johnossi

Johnossi
Storsjöyran, fredag

Annons
Betyg: 4

Stockholmsduon Johnossi fortsätter att imponera. Deras i grunden ganska primitiva bluesrock är både på skiva och ännu mer live näst intill sensationell. Med små medel lyckas de både förnya och förädla bluesgenren genom sköna inpass, snygga melodislingor och ett sjuhelvetes engagemang. Det syns också att grabbarna har lirat en hel del tillsammans, och att de har väldigt kul när de gör det.
Även om den sista gnuttan till extas inte uppnåddes så var konserten lysande. Det är därför svårt att plocka ut favoriter, men Man must dance och inledande Glory days to come måste ju nämnas. Extra plus för att signaturmelodin till Snobbar som jobbar ljöd ur högtalarna innan de klev på scenen.
På efterfesten berättade gossarna att de har material till en ny skiva, som kanske ska spelas in i höst. Först ska de nämligen satsa på utlandet. Jag unnar dem all framgång i världen, men en del av mig hoppas att det inte går så bra, för då får vi snart en ny skiva; förmodligen en grym sådan om man går efter de tre nya låtarna som spelades under aftonen.

Mer läsning

Annons