Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Joni mönstrar på Sommarlovsbåten

/
  • Joni Söderström Winter, som kommer från Sundsvall, är ny i besättningen när Sommarlov kör i gång i SVT på måndag.
  • Sommarlovsgänget samlat. Joni Söderström Winter ska kampera med Malin Olsson och Kristoffer ”Kringlan” Svensson.

På måndag lättar SVT:s klassiker Sommarlov ankar och programmet har fått en ny förmåga.
Den tidigare Sundsvallsbon Joni Söderström Winter tar på sig rollen som matros.

Annons

Nu på måndag går startskottet för SVT:s tv-program Sommarlov, i Barnkanalen, som ska underhålla den yngre generationen under skolledigheten. Vid programledarrodret står Malin Olsson, Kristoffer ”Kringlan” Svensson och den nya matrosen Joni Söderström Winter som kommer från Sundsvall.

– Det känns helt sjukt, jag är övertänd. Det är ett hedervärt uppdrag och det ska bli kul att jobba med barn igen. Som matros kommer jag att vara som den där lillasystern som ska vara med överallt, säger Joni Söderström Winter som har en bakgrund inom förskolevärlden.

Joni bodde i Sundsvall mellan fem och 19 års ålder och gick mediaprogrammet på Hedbergska skolan. Innan hon lämnade staden hann hon med att vara en del av ST:s Unga-redaktion. Via uppdrag som korrespondent för Transit i P3 och programledare för P3 Planet har hon nu hamnat i tv-branschen.

– Jag är lite rädd men det ska bli jättespännande. Det är direktsändning och det är livsfarligt men ändå roligare, säger hon.

Programmet är fyllt med tävlingar, aktiviteter och artister. Premiärprogrammet gästas av Markoolio som kommer och sjunger sin EM-låt. På onsdagar lagar kocken Tareq Taylor mat, och eftersom både OS och fotbolls-EM pågår i sommar kommer Sommarlov att handla mycket om sport.

– Det ska bli kul att träffa Tareq men även Panetoz, de som gjort dansa pausa, och Jonas Leksell (barnprogramledare reds. anm.). Jag måste säga Måns Zelmerlöv också, säger Joni Söderström Winter.

Men det viktigaste uppdraget som de tillsammans med tittarna ska undersöka är: Hur är man en bra vän egentligen?

– Man måste bejaka att folk ska få vara den man är. Man ska få odla sina egna sidor och inte vara så normal. Om vännen är ledsen ska man få dem att se det från en positiv synvinkel.

Du är ny i gänget och Malin Olsson och ”Kringlan” sände programmet förra året. Har det gått bra att komma in i gruppen?

– Jag har bara jobbat med dem i drygt en vecka men det känns tryggt med dem, vi har hittat vår grej. Malin är superproffsig och "Kringlan" är värsta idésprutan.

Hur är ett perfekt sommarlov för dig?

– Mycket bad, det tycker jag om. Att få vara i skogen och titta på en solnedgång. På sommaren finns det tid för att reflektera och går ner lite i varv.

Mer läsning

Annons