Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Just nu: December pågår

Annons

Ett tunt lager frostig is har lagt sig på trottoaren.

Frågorna är desamma som tidigare år. Var ska du fira jul? Hur blir det på nyårsafton?

Listorna över årets bästa duggar tätt.

Musikhjälpen går in på sin sista dag. Melodifestivalen står för dörren. Ett luciatåg över en nybyggd motorvägsbro. Karl Ove Knausgård säger något som får många feminister att gå i bitar.

Någon annanstans, på en gång- och cykelbro över en järnväg, möter jag en sliten man med en stor väska. Han pekar på ett rött plustecken på en karta. Sjukhuset. Behöver han vård? Nej, inte på det sättet. Han söker något som mer liknar Röda korset. Han klarar inte att sova utomhus längre, nu när kylan har kommit. Vem kan hjälpa?

Min kompis ringer socialtjänsten och frågar vart man ska vända sig. Svaren är vaga, de flesta är ute på lunch, men om mannen kan komma förbi efter 13? Vi pekar ut riktningen, säger hej då och går vidare till lunchrestaurangen. Tack, säger mannen om och om igen. Tack, tack.

Enligt de sociala medierna har mina familjemedlemmar det bra. Enligt de sociala medierna är det snart val igen. Enligt de sociala medierna är katter gulliga och upphovsrätt busenkelt.

I dag har någon sin värsta dag i livet. Inte jag. Jag äter apelsiner. I morgon är det måndag.

En lampa blinkar för att batteriet snart är slut. Gör det att batteriet tar slut ännu fortare?

I veckan tog ännu en tv-serie slut. Sons of anarchy, denna simpla ursäkt till tv-drama, avslutades inte bara larvigt utan med en av de sämst iscensatta finalerna någonsin. Manus, spel, produktion, regi och specialeffekter – allt på förbluffande låg nivå. Det kan inte ens de största av fans säga emot.

Om jag inte är hemma när paketet kommer, ringer någon verkligen på eller lämnar de bara avin direkt? Detta kan vara ett av det lilla livets stora mysterier.

På lunchrestaurangen serveras tre rätter, en av dem lever som ingen väljer.

Var Nobelfesten i veckan? Jaha.

Ingenting av det här betyder något särskilt. Det är bara december som pågår, precis som vanligt.

Slut på meddelandet.

PLUS

Elisabeth Moss. Du vet, Peggy Olson i Mad men och Robin i Top of the Lake. Hon är alldeles lysande i den lilla filmen The One I Love.

MINUS

Spionutrustningen i Oslo rör mig inte i ryggen. Jag har kapitulerat inför massövervakning och bedrägerier. Vad ska man göra liksom?

Mer läsning

Annons