Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Just nu: Plektrumpanik!

/

Annons

Att en hajfena i vattenbrynet kan utlösa panik behöver man inte ha sett Steven Spielbergs klassiska skräckfilm "Hajen" (1976) för att fatta. Att hajskräcken nu kan kravla upp på land och sprida skräck är däremot en nyhet.

Häromdagen spred sig paniken på sociala medier – och det var framför allt användare i Sundsvall som drabbades. Det kanske inte är så konstigt då det handlade om – minst! – 75 hajfenor.

Skräcken spreds inte i något digitalt vattenbryn utan snarare i en ankdamm. Vi kan kalla den Rock-Sundsvall ...

Ni ser hajfenorna på bilden här intill. Storyn, i ett nötskal: Patrik Tanner, utvandrad Sundsvallsrockare som sedan länge bor i Minneapolis, USA, fick ett brev från kompisen Peter i Sundsvall. I brevet fanns 75 plektrum av ett märke som jag tror heter Sharkfin av Landström Design. Vita, medium. Svenskt märke, funnits sedan Hedenhös, men finns kanske inte att få tag i USA.

"I can't do without them!" skrev Patrik Tanner lyckligt när han lade ut bilden (du ser den här intill)  på hajfenorna på Facebook, utan att ana följderna. Plötsligt spreds paniken bland stans gitarrister (för alla stans gitarrister är faktiskt kompis med Patrik Tanner på Facebook). 75 hajfenor ...Tanners kompis Peter måste ha köpt ALLA som fanns på musikaffärn, alla som fanns i hela stan!

"Håll till godo med gröna ...eller börja limma", föreslog någon.

Gröna?

"Vad ska Byström spela med på Yran då?", undrade någon om Brända Barn-basisten Peter som tydligen är ett känt fan av hajfenor.

"Jag har spelat med hajfenor sedan 1977", förklarade Patrik Tanner i tråden. 

På musikaffär’n, dagen efter, bad jag om att få köpa plektrum och hittade några vita hajfenor i botten på facket och köpte fem. Jag köpte några grå Dunlop 73 mm också som egentligen är min favorit. Min favorit? Jag är alltså ingen gitarrist. Jag är vänsterhänt, spelar upp och ner (och där upphör alla likheter med Jimi Hendrix ...) och har inte haft en gura på mig på en scen sedan 1983. 

Nu ska jag plötsligt spela gitarr med Pizzoar (Drakfesten, stora torget, lördag) och sitter och nöter hajfenor och Dunlop-plektrum om kvällarna och drabbades häromdagen av ännu en plektrumchock: "Dunlop 73 mm? Nej, slut!".

Finns inte ett enda att köpa i hela stan!

Mer läsning

Annons