Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Känslosamt "Så mycket bättre" kommer hylla Wadling: "Kommer att bli väldigt fint"

/
  • I helgen anlände Magnus Carlson, Jill Johnson, Lisa Ekdahl, Danny Saucedo, Little Jinder och Tommy Nilsson till Gotland för inspelningen av TV4:s
  • På grund av flygstrejken fick Jill Johnson flygas till Gotland i ett privatplan.
  • Danny Saucedo anlände till inspelningen sist av alla deltagarna. Han ser fram emot inspelningen av TV4:s

Både sorg och förväntningar präglar årets inspelning av "Så mycket bättre". Freddie Wadling som skulle ha varit med gick bort tidigare i juni.
– Det kommer att bli väldigt fint att få hylla honom, säger Jill Johnson till TT.

Annons

Freddie Wadling gick bort drygt en vecka innan "Så mycket bättre"-inspelningen som nu har dragit i gång på Gotland.

De andra deltagarna är fast beslutna om att göra sitt bästa för att hedra hans minne. Den första inspelningsdagen kommer att vara Wadlings dag. Samtliga artister ska framföra sina tolkningar av hans låtar och Weeping Willows-sångaren Magnus Carlsson kommer att ta lite extra ansvar under dagen.

Han stod honom närmast och har träffat hans familj för att få deras välsignelse. Artisten beskriver det hela som omtumlande.

– Vi får ta dagarna som de kommer. Det kommer så klart också att vara spännande och roligt här.

Lisa Ekdahl instämmer.

– Vi vill göra det här så värdigt som vi bara kan nu och skicka all vår kärlek och respekt till Freddie.

"Giantisk möhippa"

Josefine Jinder, som går under artistnamnet Little Jinder, har tatuerat in "Cortex" på armen för att hylla Freddie Wadling. Hon valde att tacka ja till att medverka i programmet just för att han skulle vara med.

– Det är sorgligt och supertråkigt.

För Tommy Nilsson kändes det mycket bättre när det blev bestämt att de ska göra ett hyllningsprogram.

– Det är klart att det kommer kännas konstigt att han inte är där. Men jag är en sådan där konstig person som tror att han är där ändå på något vis.

Jill Johnson fick anlända till Visbys flygplats i ett privatjet som TV4 hyrde in efter att hennes flyg blivit inställt på grund av SAS-strejken. Även hon uttrycker sin sorg, men hon ser fram emot att möta det övriga gänget.

– Jag har försökt förbereda mig så mycket som möjligt utan att man egentligen kan det. Det hela känns som en gigantisk möhippa. Man vet inte vad som ska hända men man vet att det kommer att bli kul!

Vill träffa Wadling

Danny Saucedo anlände till inspelningen sist av alla. Dagen innan vigde han ett par på ett bröllop på Gotland. Han är lite hes och medger att han så gott som dygnat.

– Jag är faktiskt jävligt bakis. Men man måste leva också. Yolo!

Precis som de andra artisterna tycker han att det är tråkigt att de inte är fulltaliga.

– Inte för att dra en skugga över någon annan men jag var faktiskt mest sugen på att träffa Freddie. Jag visste ingenting om honom. Men efter att vi skulle tolka varandra så dök jag in i hans material och såg ett väldigt djup, ett väldigt ljus och ett väldigt mörker. Jag ville verkligen ta reda på vem han var.

Mer läsning

Annons