Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karaoke sprängde ljudvallen under Gatufesten

Gatufestens scener höll sig för det mesta på lagom ljudnivå, medan det visat sig något svårare att hålla nivåerna nere i tälten. Så kan man sammanfatta rapporten om ljudnivåerna under årets Gatufest.

Annons
Miljökontoret anser att medelnivån bör ligga på under 100 decibel, och absoluta maxnivån på 110. Undantaget de evenemang som riktar sig till barn, där medelvärdet bör vara under 90 decibel.
Darins spelning låg klart i linje med Miljökontorets rekommendationer, med en medelnivå under 90 dB(A).
Under di Levas spelning låg nivån runt 100 dB(A) större delen av tiden, men under låten \"Dansa din djävul\" var ljudet för högt, och en tillsägelse krävdes.
I restaurangtälten var nivåerna ofta alldeles för höga, och allra högst värde uppmättes under Karaoke, då ljudet var uppe i 123,3 dB(A).
I rapporten konstateras att något bör göras för att åtgärda ljudnivåerna i tälten, och att arrangören av Gatufesten måste vara beredd på att erbjuda närboende alternativt boende under festen, då störningar inte helt kan undvikas. Allt enligt miljöinspektör Magnus Hahne, miljöinspektör, som gjort mätningarna och skrivit rapporten.

Mer läsning

Annons