Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kärlek och svek delar hotellrum

Annons
Elva nya deltagare hånglar, bråkar och knyter sköra band för att hålla sig kvar. Det är dags för den andra säsongen av "Paradise Hotel". Och TV4 utlovar hetare känslor och fler svek i år.


Först är de bara sju. Men redan i samma program anländer ytterligare fyra personer till den solglittrande poolen och därmed är hotellet fullbelagt. Med drinkar i händerna får de mingla och konspirera innan det är dags att lägga korten på bordet. Av elva personer blir det fem jämna par och den som fortfarande är singel får packa väskan och åka hem. Spelet har börjat och i det ingår sex, lögner och närgångna kameror.

- Men om det bara var folk som låg och knullade skulle det vara skittråkigt. Alla vet hur det går till. Det intressanta är vad som händer före och efteråt - det mänskliga spelet, säger programledaren Josefin Crafoord.

I takt med att dokusåporna har förökat sig har publikens krav växt och det räcker inte att fösa ihop några människor under samma tak. Personerna måste sticka ut och fånga tittarnas intresse för intrigerna. När de första tre avsnitten visas för pressen utkristalliseras snart ett antal klassiska karaktärer.

- Jag är väl den rolige kanske, säger Viktor Byhr.

Han är professionell inlinesåkare och tittar själv inte så mycket på tv, förutom ett och annat djurprogram.

- Så här mycket dokusåpa har jag inte sett i hela mitt liv, konstaterar han efter visningen.

Precis som många andra har han blivit tillfrågad om att vara med och efter ett spontant nej åkte han till slut till Mexikos västkust. Med stort krulligt hår, mildbrun blick och Göteborgsdialekt framställs han som en hyvens kille med glimten i ögat. Viktor Byhr såg det som en trevlig gratisresa och en möjlighet att få se hur en tv-produktion går till. Och han värjer sig mot begreppet "dokusåpakändis".

- Madonna och Michael Jackson är kändisar. Vi är bara ett gäng vanliga dårar. Man blir inte känd för att man åker till Mexiko och super sig full.

Nu har han fått delta i skapandet av en dokusåpa och han verkar inte vidare övertygad om genrens charm.

- Jag ser ingen poäng i den. De borde kunna visa mer kvalitet. Och för att kallas "realityshow" är det väldigt ihopknåpat med någon blick här och någon kommentar där. Hittills är bilden ganska osann, säger Viktor Byhr.

Även modellen Natacha Peyre tycker att veckorna i Mexiko såg annorlunda ut när de klippts till tv-format. Liksom Viktor Byhr sökte hon inte själv till serien utan blev inbjuden. Och hon tvekade länge innan hon sa ja.

- Jag blev lite övertalad och nu i efterhand kan jag undra varför jag var med. Det var en rolig erfarenhet, men det är svårt att sudda bort bilden av sig själv som dokusåpadeltagare, säger hon och klappar sin mikroskopiskt lilla hund Cindy.

Kamerorna var lite för påträngande, tycker hon, och syftar på de återkommande närbilderna på henne i bikini.

- De tar inte med när jag pratar utan zoomar bara in brösten. Min personlighet kommer inte fram, det blir bara yta. Jag står för det jag gör, men det här är inget jag gjorde.

Om Natacha Peyre framställs som den utmanande blondinen är Marion Ritter hennes motsats, åtminstone till det yttre. Hon är nämligen den enda mörkhåriga tjejen bland hotellgästerna.

- När jag kom dit tänkte jag att de hade stoppat in mig som den enda normala, en som vanliga tjejer kunde känna igen sig i.

Hennes skäl att vara med i serien var att träffa en snygg "viking" och att få bo på lyxhotell i Mexiko.

- Prissumman är det sista som var viktigt. Vill man bli rik finns det andra möjligheter och pengar är bara papper till slut.

Den halva miljon som vinnaren får är också bara småpengar i förhållande till vad serien torde dra in i annonsintäkter.

- Det här är en fantastisk succé. Vi har lyckats öka vårt tittande på sena kvällar något helt fantastiskt, säger TV4:s programchef Åsa Sjöberg.

Det betyder 30 procent fler tittare totalt och när det gäller kvinnor i åldern 15-34 ökade tittandet med 75 procent.

Men fyra dagar av sju får "Paradise Hotels" tittare hitta en annan sysselsättning. I år blir det nämligen bara tre avsnitt i veckan, jämfört med fem förra året. (PM)


Fakta: "Paradise Hotel"

Det första avsnittet sänds tisdagen den 20 september.

Serien visas tisdag, onsdag och torsdag. Den första veckan är sändningstiden klockan 22.55, därefter 22.35.

Mer läsning

Annons