Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kärleksfilm utan kemi

/
  • Gerard Butler och Hilary Swank har huvudrollerna i en romantisk komedi som inte ger några starkare känslorFoto: Nordisk Film

Filmstaden: P.S. I love you

Annons
Vissa saker, som bakelser och romantiska komedier, vill man inte veta i detalj hur de är uppbyggda. I PS I love you syns ingredienserna för tydligt.
Idén är det inget fel på. Huvudpersonen Hollys (Hillary Swank) make dör i cancer. För att hjälpa henne att komma över sin sorg har han skrivit små brev som dyker upp i hennes liv när de behövs. Så långt allt väl. Därefter inget väl alls.
Filmen ramlar egentligen på näsan redan vid Hilary Swanks första scen. Hilary är en Oscarsälskling, hon kan spela man, hon kan spela boxare - men hon kan inte spela charmig. Halva poängen med att se romkom är att man ska bli lite småkär i rollfigurerna, men när Hilary dyker upp blir du rädd, inte förälskad. Det blir inte Gerard Butler (som spelar hennes man) heller. Jag har sett fler gnistor på havsbottnen.
Som för att kompensera den obefintliga kemin brakar regissören Richard LaGravenese iväg som en galen vetenskapsman i sitt romkom-laboratorium; varenda ingrediens ska ut ur sitt skåp och blandas med allt annat.
In med charmiga väninnan och fumlige killkompisen, upp med kloka mamman och jorå, visst åker de till Irland och charmas av pubmusik och skäggstubb tills filmen förvandlats till en enda lång Guinnessreklam.

Mer läsning

Annons