Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kärleksfullt om fransk musik

Vinjett: Tidskrift
NAÏVE — A LOVE STORY

Annons
Marcus Joons, fanatisk frankofil och oftast smått genialisk musikskribent, har äntligen gjort ännu en tidskrift värd att uppmärksamma. Tillsammans med Johan Elfving har Joons tidigare gjort två nummer av förträffliga tidskriften Heartbeat. I och med NAÏVE A LOVE STORY, lämnar han dock tryggheten i att vara två eller fler ansvariga personer till att ensam stå redo att ta emot kritik och hyllning.
Paris är utgångspunkten för de 48 sidor som utgör NAÏVE A LOVE STORY. Här verkar Joons trivas. Därför delar han också med sig av sin kärlek till Frankrike och dess bästa musikutbud.
Ingången till hela tidningen blir mannen bakom artistnamnet Hypo, Anthony Keyeux. Inför sin förra skiva Random Veneziano skrev denna Keyeux ett brinnande manifest i vilket han beklagade sig över dagens musikklimat. Detta hat använder Joons till sin fördel. Han påpekar nämligen redan på första uppslaget av NAÏVE A LOVE STORY vikten av att veta vad man avskyr så att man kärleksfullt kan göra tvärtom.
Marcus Joons är således fullt på det klara med vad han avskyr: allt som är motsatsen till de artister han intervjuar i denna tidning. Därför blir intervjuerna än mer förtroliga samt vackra om man delar Joons synpunkt angående artister såsom Hypo, The Konki Duet och Colleen.
Om inte så är fallet finns det dock knappast en bättre inkörsport än NAÏVE A LOVE STORY för att upptäcka dessa och några andra franska artister.
Och bortser man från de naiva och tråkiga illustrationerna i mitten av tidskriften är det inte utan tappad värdighet man erkänner sin avundsjuka på den begåvade initiativtagaren Marcus Joons.

Mer läsning

Annons