Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kärlekstrubbel på bästa sändningtid

Annons
Söndagkvällar klockan åtta är en av SVT:s topptider i tv-tablåerna. Den 2 oktober får nya komediserien "Lite som du" förtroendet att fånga tittarnas uppmärksamhet på bästa "Svensson, Svensson"-tid. I rollerna syns bland andra Bengt Nilsson, Magdalena In de Betou och Magnus Härenstam.


Hur får man tillbaka sitt ex? Det är den stora frågan i SVT:s nya sitcom "Lite som du". Storyn kretsar kring den ordentlige och prydlige Niklas och den impulsiva och missnöjda Kicki. De två blir arbetskamrater och kommer snart underfund med att de sitter i samma båt. De har båda nyligen blivit lämnade av sina före detta men bestämmer sig för att göra allt som står i deras makt för att få tillbaka dem.

- Niklas var rätt nöjd med sitt liv. Han är 37 år och hade mer eller mindre accepterat att det var så här livet skulle se ut. När han sedan blir lämnad så vägrar han att acceptera det, han fortsätter som vanligt. Men när han träffar Kicki så bestämmer de sig för att hjälpa varandra att få tillbaka respektive ex. De får tag på en bok i ämnet och bestämmer sig för att följa den till punkt och pricka. säger Bengt Nilsson som spelar Niklas.

Kicki å sin sida har lämnat sin sambo och återvänt för många gånger. Han träffade till slut en annan och helt plötsligt är Kicki singel. Hon beslutar sig för att bli mer harmonisk för att få tillbaka sin sambo.

- Hon är mamma till en 15-årig dotter och har sammanlagt lagt ned 8 minuter på matlagning i sitt liv, den tid det tar att värma något i mikron. Hon är otålig och lever ett rörigt liv, men har alltid haft en trygghet i familjen. Så när hon blir lämnad så vet hon inte hur hon ska göra, tills hon träffar Niklas och boken, säger Magdalena In de Betou, som tidigare hette Johannesson i efternamn och bland annat gjort rollen som Kajsa i komediserien "Cleo".

"Lite som du" har även en återuppstånden komedilegend i rollistan. Magnus Härenstam gjorde först comeback som komiker med "Muntergökarna" på Chinateatern och nu alltså "Lite som du". Han spelar Niklas dominanta pappa Ralf, en pensionerad slakteriarbetare som vet allt bäst.

- Det som lockade mig med den här rollen var att få göra en arrogant karaktär. Jag har nästan bara spelat snälla roller tidigare, mig själv nästan. Men det visade sig inte vara så svårt. När jag satte i gång med rollen så märkte jag att det där arroganta hade legat och puttrat under ytan på mig hela tiden. Jag hoppas att Ralf blir en sådan där JR-figur som alla älskar att hata, säger Magnus Härenstam och skrattar.

Skådespelarna är väldigt spända på hur "Lite som du" ska tas emot av tv-tittarna. De är medvetna om att söndagkvällar klockan åtta medför höga krav. Men de är inte nervösa.

- Inspelningarna tog sammanlagt åtta månader och det känns som om man har varit i en källare eller något. Man har liksom inte fått något bemötande. Så det ska bli väldigt spännande att se vad folk tycker. Det beror ju på dem om det blir succé eller inte, säger Magdalena In de Betou. (PM)

Mer läsning

Annons