Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kelly Osbourne skippar rocken

Annons
Ozzys dotter Kelly Osbourne är tillbaka med en ny skiva. Den här gången har hon lagt rocken åt sidan till förmån för synthpop och varit med i allt från låtskrivande till marknadsföring.

- Om den här skivan går dåligt kan jag inte skylla på någon annan, säger hon.


Det kändes ganska självklart att fenomenet Kelly Osbourne, dotter till den legendariske hårdrockaren Ozzy Osbourne, någon gång skulle få släppa en skiva. Det gjorde hon också. 2003 kom den punkiga "Shut up" som inte fick det varmaste av mottaganden. Men Kelly Osbourne ger inte upp. Nu är tjejen som är känd för sin vassa tunga tillbaka med nya synthpoppiga albumet "Sleeping in the nothing". Och den här gången vill Ozzys dotter ge en ny bild av sig själv.

- Jag ville att den skulle vara jag, genom mina egna ögon, inte genom MTV:s, säger Kelly Osbourne som är på besök i Stockholm.

Inspirationen till "Sleeping in the nothing" har i mångt och mycket kommit ur jobbiga upplevelser Kelly Osbourne har haft under de senaste åren: mamma Sharons sjukdom, pappa Ozzys olycka som nästan kostade honom livet och hennes egen och broderns rehabiliteringar för olika sorters missbruk. Men hon har också reflekterat över annat, som våldtäkter i "Don´t touch me" och den ilska hon ser i världen i "Entropy". Hon nämner också den intoleranta syn på homosexualitet som hon tycker finns i USA.

-Jag tycker att man borde få älska vem man vill. Jag har vänner som vill gifta sig men inte kan. Det är väldigt, väldigt sorgligt.

Kelly Osbourne har också varit med och skrivit merparten av låtarna på skivan tillsammans med stjärnproducenten Linda Perry. Hon beskriver upplevelsen som mycket lärorik och tyckte att det var skönt att Perry ställde krav i stället för att "kyssa hennes arsle".

- Om den här skivan går dåligt kan jag inte skylla på någon annan. Jag har varit inblandad i varenda aspekt av den här skivan, i allt från hur jag ville att den skulle marknadsföras till mixningen, säger hon.

Kelly Osbourne berätttar om inspirationskällor som Kate Bush, Debbie Harry, Kraftwerk och Human League. Det är ett ganska ordentligt avsteg från soundet på hennes förra skiva som rörde sig mer i trakterna av trallpunkiga akter som Blink 182.

Är det sant att du egentligen inte gillar rock?

- Jag växte upp med rock. Det är min familj, min själ och mitt hjärta. Men bara för att jag är dotter till en rockstjärna betyder det inte att jag behöver sjunga rock. Det man gillar är inte nödvändigtvis det man är bra på. Det här känns mycket bättre. Och hela den där tonårsångestgrejen känns ändå så 1993, så ute.

När hon tittar tillbaka på sin musikaliska debut ser hon en överproducerad skiva och en liten tjej som egentligen var alldeles för ung för att befinna sig i branschen. Hon beskriver känslan av att vara en liten flicka som sett världen genom en 50-årings ögon. I dag kan hon stå för det hon sjunger.

- Den här skivan är ärlig. Den är helt och hållet, 100 procent jag. Om du gillar mig, kommer du att gilla den. (PM)

Mer läsning

Annons