Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kent fortsätter att vara svartsynta

/

Kent The hjärta och smärta EP RCA/Sony

Annons
Fem nya låtar av Kent, bara ett halvår efter albumet Du & jag döden, en skiva som släpptes tre år efter Vapen & ammunition.
Vadan denna produktivitet? Eftersom Kent inte gör några intervjuer kan man bara spekulera, men efter några genomlyssningar så känns det som att det mesta på EP:n är låtar som blev över från inspelningarna av \"döden\"-plattan.
Första spåret Vi mot världen är ruggigt bra; ett Kent är i toppform, där Jocke Bergs dystra textrader och de kalla gitarrslingorna samverkar perfekt.
Sen kommer Dom som försvann, en mycket underlig historia där en stor barnkör sjunger stora delar av låten. Och texten ... ja, den är Kent i kubik. Så absurt svartsynt att man tror att grabbarna driver med oss. Och när barnen på slutet mässar \"Man blir trött på ditt jävla gnäll\" känns det som de gör en självparodi på sin stämpel som dysterkvistar.
Resterande tre låtar är inte lika omedelbara, snarare skuggor av tidigare alster. Ansgar & Evelyne är en pampig U2-ballad, medan Flen/Paris påminner rätt mycket om Den döda vinkeln, och sista spåret Månadens erbjudande är en hyfsad avslutningslåt, men inte i närheten av 747, eller Mannen i den vita hatten.

Mer läsning

Annons