Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kent-konsert kunde ha slutat i katastrof

Annons
Kents konsert i jättetältet på Storängsbotten i Stockholm kunde ha slutat med en olycka. Det hävdar KTH-professorn Rainer Massarsch i en intervju i Dagens Nyheter.

- Det var nära en riktig katastrof, säger han.

Storängsbotten är ett område med lös lergrund som inte lämpar sig för trycket från 24 000 konsertbesökare. Polisen gav Kent tillstånd att fylla sitt konserttält - utan att först kontrollera markförhållandena. Det gjorde i stället Rainer Massarsch, före detta professor i jord- och bergdynamik vid Kungliga Tekniska högskolan, på uppdrag av den brittiska firma som hyr ut tältet. Efter undersökningen förankrades tältet vid marken med betongblock. Dessutom anpassade Kent sin låtlista så att snabbare låtar varvades med lugna - för att inte publiken skulle röra sig för mycket i ett sträck.

- Det är ingen som har funderat i de banorna och tittat hur det ser ut under marken. Men med utgångspunkt från det jag vet nu är det klart att vi inte skull ha utfärdat något tillstånd i dag, säger Ingemar Lifth, polisinspektör vid tillståndsenheten i Stockholm. (PM)

Mer läsning

Annons