Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Khemiri ger ut ny roman i vår

Annons
Efter succén med "Ett öga rött" återkommer Jonas Hassen Khemiri med en ny roman. I februari ger han ut romanen "Montecore. En unik tiger". Titeln är hämtad från namnet på tigern som attackerade cirkusstjärnorna Siegfried och Roy. I boken pågår en mejlkonversation mellan författaren Jonas och Kadir, som presenterar sig som hans gamle barndomskamrat.

Journalisten Mustafa Cans "Sommar"-program om sin mamma 2003 väckte stort gehör hos lyssnarna. I april ger han ut boken "Tätt intill dagarna. Berättelsen om min mor" som skildrar moderns livsöde. I den visar han bland annat på släktskapet mellan kurdiska Gulli Can och Vilhelm Mobergs Kristina från Duvemåla.

Under våren kommer också Inger Edelfeldt med en ny roman: "Finns det liv på Mars?". Sven Lindqvist följer i Robert Pirsigs fotspår och parafraserar den kultförklarade boken "Zen och konsten att sköta en motorcykel" i "Fadern, sonen och den heliga motorcykeln" som kommer i januari. Lindqvist har gjort samma resa 30 år senare, fast i bil. (PM)

Mer läsning

Annons