Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kikki gör comeback i Melodifestivalen

Annons
Det kan bli hennes tredje seger i Melodifestivalen 2006. Kikki Danielsson gör comeback i tävlingen som hon älskar att vara med i.


- Jag är en fantast. Melodifestivalen är årets happening, så det är fantastiskt att vara med igen, säger Kikki Danielsson för att i nästa andetag påpeka att först måste ju Sveriges Television godkänna att hon sjunger låten.

Fast det ska nog mycket till för att SVT ska stoppa den folkkära sångerskan som deltagit nio gånger förut.

Hon tävlar med låten "I dag och i morgon".

- Det är en typisk Kikki-låt, en glad upptempolåt av det slaget som jag gillar att göra. En typisk schlager. Det var Bert Karlsson som ringde upp och berättade att Thomas G:son hade skrivit en låt som passade mig, berättar hon.

Det var bara för Kikki Danielsson att kasta sig i väg på en 120-milsresa söderut för att göra demoinspelningen.

Senast hon tävlade i Melodifestivalen var det med "Vem é dé du vill ha" tillsammans med Elisabeth Andreasen och Lotta Engberg 2002. På senare år har hon mest figurerat i tristare sammanhang i kvällstidningarna.

- Jag tycker inte om ordet comeback. Jag har ju varit här hela tiden, säger hon.

Hon är inte helt förtjust i hur tävlingen har utvecklats, med mer pop och andra moderna musikgenrer i stället för traditionell schlager.

- Jag är nog lite gammaldags. När jag och barnen satt bänkade och lyssnade på Eurovision Song Contest i år kändes det som om det var väldigt lite schager och väldigt mycket bongotrummor. Men det allra tråkigaste nu för tiden är att det är singback. Det var annat förr när Anders Berglund stod där med en hel orkester, det saknar jag.

Innan Melodifestivalen väntar en julshow på Kikki Danielsson. Tillsammans med Evert Ljusberg, Torgny "Kingen" Karlsson från Boppers och sin före detta make Kjell Roos och hans band ska hon ut på turné i julbords-Sverige. Och om allt går som det ska blir det också en skiva framöver. (PM)

Mer läsning

Annons