Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart för Stones på Ullevi

Annons
Ryktena stämde. Det blir fest för alla Rolling Stones svenska fans. Legenderna är tillbaka på Ullevi i sommar.


Ända sedan Mick Jagger och hans kolleger presenterade sin pågående världsturné på en presskonferens i New York i maj har det spekulerats i om det skulle bli ett stopp även i Sverige när bandet kommer till Europa nästa sommar. Och nu är det klart. EMA Telstars vd Staffan Holm bekräftade på torsdagen att Rolling Stones spelar på Ullevi i sommar. Datumet för spelningen är ännu inte officiellt. Bokningen av Rolling Stones offentliggörs i nästa vecka, enligt Staffan Holm.

Mick Jagger, 62, Keith Richards, 61, Charlie Watts, 64, och Ron Wood, 58, är själva definitionen på levande legender. Med en samlad rockerfarenhet på 200 år skulle man kunna befara att de skulle ha tappat farten vid det här laget. Men den pågående turnén har fått hyfsade recensioner om än inga ovationer.

Tidigare i höst släpptes skivan «A bigger bang», bandets första studioalbum sedan 1997. Bandet fick mycket kritikerberöm för plattan. Trots det har tonvikten på konserterna, som vanligt när det handlat om turné, legat på de klassiska låtarna. Just nu turnerar Stones i USA för att sedan fortsätta till Sydamerika och Asien i början av nästa år. I juni kommer bandet till Europa.

I dagarna släpptes "A bigger bang" i en specialversion med en dvd med tv-framträdanden, intervjuer och en video med låten "Streets of love". (PM)

Mer läsning

Annons