Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart med Gessles nya soloplatta

Annons
Per Gessle släpper en ny soloplatta den 16 november. Själv kallar han skivan för en "debut" och menar att den rymmer hela hans musikaliska arv.

- På något sätt har det tagit mig 46 år att våga göra den här plattan. Och att kunna göra den, säger han i ett pressmeddelande.

Per Gessle har valt att inte ge ut skivan under sitt eget namn, utan kallar projektet för Son of a Plumber. Namnet kommer sig av att Gessles pappa var rörläggare. Han ser Son of a Plumber som en möjlighet att slippa följa upp succéerna med Roxette, Gyllene Tider och förra soloplattan "Mazarin". På den nya plattan har han jobbat med Clarence Öfwerman och Christoffer Lundquist, som också producerade "Mazarin". Helena Josefsson har körat och Jens Jansson spelat trummor "där det behövts". Per Gessle konstaterar att låtarna på skivan i hög grad har präglats av hans eget musiksamlande.

- Jag har tillbringat halva året med att överföra mina gamla plattor till datorn och återupptäckt så otroligt mycket fantastisk musik som jag älskar men glömt bort. Det har varit en resa tillbaka till Furet och Simsångsdalen där jag växte upp, vidare in i 70-talet, sånt vi lyssnade på i Gyllenes första replokal. (PM)

Mer läsning

Annons