Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klassiska kultåk i GT Legends

Den svenska utvecklaren Simbin släppte nyligen sin hyllade racingsimulator GTR. Något oväntat har de redan en uppföljare på väg. GT Legends handlar om historisk racing i tävlingen FIA GTC-TC, där man kör med sköna åk från 50-, 60- och 70-talen.

Annons
En tidig version av spelet premiärvisades på Hockenheimring i Tyskland, där verklighetens GTC-TC var i full gång. Under provkörningen kunde man snabbt konstatera att samma imponerande simulator som driver GTR även mullrar under huven på detta spel.
Bilarna är precis lika exakta och trovärdiga i sitt beteende, men allting har drivits ett steg längre. GT Legends är snyggare och omgivningarna är rikare. Visserligen hade man lagt mycket jobb på att få bilarnas detaljer rätt i GTR, men GT Legends modeller är ett snäpp vassare. Det värmer hjärtat hos vilken bilentusiast som helst att se kultklassikerna på banan.
Somliga tyckte att omgivningarna i GTR var lite sterila och även detta har förbättrats i GT Legends. Större delen av publiken kommer fortfarande att vara i två dimensioner för att hålla hastigheten uppe, men funktionärer och annan personal kommer att vara helt animerade.
I GT Legends utlovas datorförare med ett mycket trovärdigt beteende, detta är dock inte färdigt och gick inte att testa i den nu körbara versionen av spelet. Förarna kan till och med bli förbannade; kör man fult så kommer de ihåg detta och ger igen för gammal ost när de får chansen.
Dessutom har GT Legends ett helt nytt system för att animera människor. Det märks på förarna i de öppna bilarna. De gungar med bilens rörelser, och växlar och styr helt korrekt.
GT Legends kommer säkert att tilltala en bredare publik än GTR eftersom man introducerat flera moment som man är van att se i bilspel. Exempelvis kan man spela en karriär och låsa upp nya bilar under gång. Körstilen är distinkt annorlunda från moderna GT-bilar. Många tycker säkert att detta är roligt då det går bra att åka brett och köra med ställ genom kurvorna.
Som vanligt skall man inte dra alltför stora växlar på intryck av en tidig version. Men inga problem syntes till under provkörningen och redan är spelet både körbart och njutbart, men det gäller att Simbin håller ihop projektet ända i mål. Utan tvekan kan vi dock konstatera att bilspelsentusiaster har något gott att se fram emot när spelet släpps i höst.
(läs mer om spelet på www.gtr-game.com)

GT Legends planeras att släppas i höst. Testversionen som svenska utvecklaren Simbin visade upp i Tyskland har samma simulator som i Simbins hyperrealistiska bilåkarspel GTR.
Foto: Simbin

Mer läsning

Annons