Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knäckande dåligt

/
  • Fångarna Paul Crewe (Adam Sandler), Nate Scarboro (Burt Reynolds) och Caretaker (Chris Rock) ser till att fängelsevakterna får sig en rejäl omgång.

Benknäckargänget — Krossa dem!

Annons
Regi: Peter Segal
I rollerna: Adam Sandler, Chris Rock, Burt Reynolds, James Cromwell, Nelly, William Fichtner, Nicholas Turturro, med flera

Betyg: 1

Snälla ni, vad ni gör lämna hjärnan hemma innan ni går och ser denna film. Annars blir det tufft att stå ut med två timmars sinnesslö och brutal actionhumor.
För anstränger man sitt intellekt det minsta så blir man väldigt irriterad på i princip allting: dialogen, skämten, "skådespeleriet", intrigen, homofobin, människosynen, de oblyga produktplaceringarna rubbet stinker.
Och ändå fanns det anledning att tro på filmen, med tanke på Adam Sandlers trubbiga charm och Chris Rocks kulsprutekäft. Men de kan inte göra mycket åt eländet när de inte har nåt vettigt material att jobba med.
Benknäckargänget är en remake på filmen med samma namn som kom 1974, med en av dåtidens största machomän Burt Reynolds i huvudrollen. Han är även med här, som överårig coach, men hans roll från originalet görs av Adam Sandler.
Sandler spelar före detta footballproffset Paul "Wrecking" Crewe som åkt i kurran efter en våldsam fyllekörning. Fängelset är schablonmässigt helvetiskt, med sadistiska och steroidstinna vakter, och en elak fängelsedirektör.
Den footballtokige direktören vill att Paul ska sätta ihop ett lag som ska möta vakterna. Efter lite hårdhänt övertalning går Paul med på förslaget, och sen är cirkusen igång. Nästan alla fångar vill ju ta chansen att tackla sina övervakare sönder och samman.
Ju större och starkare man är desto bättre möjlighet har man att få vara med. För som titeln antyder har detta inget med sport att göra; här ska armar och ben brytas, ansikten demoleras och kroppar mosas till köttstuvning.
Varför vakterna vill utsätta sig för detta är svårt att förstå, eftersom de till vardags kan puckla på internerna utan minsta påföljd. Men annars hade det ju inte blivit nån film, så okej.
Vilka som vinner matchen? Ja, vad tror ni?

Mer läsning

Annons