Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Kniven i hjärtat" tävlar om Prix Italia

Annons
Den svenska tv-serien "Kniven i hjärtat" har tagits ut till tävlan i Prix Italia, en av världens mest prestigefyllda tävlingar för etermedier. Agneta Fagerström-Olsson och Peter Birros fyra avsnitt långa musikaldrama från förorten får sällskap av flera andra svenska bidrag i den 57:e upplagan av tävlingen.

I tv-avdelningen tävlar också "Att tala med djävulen" av Peter Löfgren som sändes i "Dokument utifrån" i år. I dokumentären avslöjas ett topphemligt avtal mellan CIA och PLO. Även "Un ballo in maschera", Yinka Shonibares och Lisa Toruns dramatisering av mordet på Gustaf III, är med och tävlar om Prix Italia.

På radiosidan har Christoph Anderssons "Scoopet som försvann", som handlar om den mördade tv-reportern Cats Falks öde, "Vilmas program - om Opera och ett annorlunda barnbarn" av Per Feltzin, dokumentären "Barna var hans" av Emma Janke och musikstycket "Rännsten" av Sten Hansson till text av Carl Jonas Love Almqvist chans att vinna priser. Kjell Alinges klassiska radioprogram "Eldorado" ligger numera ute på webben och har därför nominerats i webbklassen till ett av Prix Italias priser.

Prix Italia hålls i år i Milano och vinnarna offentliggörs den 24 september. (PM)

Mer läsning

Annons