Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommentar

Hellre Debaser än gubbar

Annons
Brittsommar har man ju hört talas om, men i Sundsvall vankas nåt annat i juli: Gubbsommar. För vilken gubbig sommar det kommer bli!
Igår blev det klart att John Fogerty kommer tillbaka till Sundsvall för att uppträda på Gatufesten. Drygt en vecka senare spelar Status Quo, Smokie och Refreshments i Parken (som jag inte riktigt vet om det är Folkets park vid Tonhallen, men var skulle det annars vara? Fast varför inte använda sig av Giffarnas hemmaarena? Den står ju där grön och fin. Nåja, inte min huvudvärk.) .
Till Parken i juli kommer även Lars Winnerbäck och Hovet, som trots sin ringa ålder på 30 år känns lite gubbig. Fast det törs man ju knappt skriva, han har ju en del fans i Sundsvall, den mannen. Fans som tar illa upp när jag kallar honom för Lill-Lundell, vad ska de säga om att jag placerar honom i samma fack som de tidigare nämnda? Nåja, inte min huvudvärk det heller.
Lite tråkigt att Tjacka och de andra redan nu tar loven av spekulerandet. Det är ju trots allt lite roligt att fram på vårkanten börja fundera på vilka eller vilken artist som ska bli huvudakt. Men nu är det kört. Eller tänker gatufesten chocka med två utländska, som kompensation för att ingen kom i somras?
Njää, tror ändå inte det. De är nog väldigt nöjda med denna perfekta gatufestartist. Ojojoj, vad folk kommer stå och skråla på torget. Allsång från början till slut.
Undrar bara vad Fogerty själv tycker om den typen av publik? Han rapporterades ju vara mäkta vred över att folk söp ner sig så i brallan på Nordichallen; att besökare gick från konserten för att köpa öl i baren, och sen stå och ragla runt i utkanten. Vad ska han då säga om toksupandet på gatufesten? Nåja, inte min huvudvärk.

Däremot får jag ont i huvudet av att aldrig få veta hur det ska bli med Debaser och Pipeline. För jag vill inte ha en gubbsommar, jag vill ha en Debaser-sommar!
Så man undrar, frågar, väntar och hoppas, men det är tyst.
Visserligen är det ju en stor grej, så jag förstår att Thomas Lundmark på Pipeline inte kan säga särskilt mycket. Men vaga besked om vilka som just nu har bollen gör ju ingen glad. Inget kan jag berätta för er heller, kära läsare, eftersom det lilla jag vet idag kan vara ändrat imorgon. Jag hoppas bara att de som är med och bestämmer fattar hur viktigt det här är för alla musik- och krogvänner i hela regionen.
För om det blir ett samarbete skulle garanterat många av artisterna som nu susar förbi stan stanna till. Debaser är ett aktat namn ute i musikvärlden. De har ofta exklusiva spelningar och roliga fester med spännande gästartister. Om Debaser fanns i Sundsvall skulle säkert såna kvällar även ske här.
Ta t.ex. Strokes, som gör en "hemlig" klubbspelning på Debaser nästa fredag. Tänk vad grymt om det skett här istället. Snacka om exklusivt! Hela Skandinaivien hade fått åka till Sundsvall, och vår lilla stad hade blivit värsta utropstecknet för lång tid framöver.
"Jaja, vakna upp nu, din fåne!", skriker ni, men vad fan - drömmar är gratis!

Mer läsning

Annons