Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommentar:Verkligheten tränger sig på

/

Annons
Idag blir det politik. Hoppas ni ursäktar, men jag känner att det är dags.
Gårdagens DN. På framsidan en bild. Mahmoud, blott elva år, ligger till sängs. Apatisk bortom min fattningsförmåga ligger han tynar bort. 11 år gammal.
Och riksdagen röstade ner förslaget att ge amnesti till alla flyktingar, trots att det bara gällde de som kunnat styrka sin identitet, och inte begått grova brott. Detta nej gäller även Mahmoud och hans 126 olycksbröder och systrar som ligger som ärenden hos Utlänningsnämnden. Ärenden kallas dessa utmärglade små kroppar som vi i välfärdens Sverige inte har råd att låta stanna.
Det tycks vara bättre att låta en 11-åring ligga med sondmatning och blöjor. Sedan i mars har han inte ätit, inte talat.
Vem vid sina sinnens fulla bruk tror att en 11-åring skulle fejka något sådant? Räck upp handen den som skulle vilja lura sig in i ett rikare land, där ingen talar ditt språk, där det är uppenbart att du inte är välkommen, att ingen vill ha dig där. Vill du trots detta stanna i landet så måste du ligga till sängs, i blöjor och en slang i näsan. Ingen mat, inget tal. I ett halvår.
160.000 personer har skrivit på att de är för en amnesti. Varför lyssnade inte alla 349 riksdagsmän? Mer än hälften struntar uppenbarligen i oss.

172 ledamöter, bara sossar och moderater, röstade emot förslaget, de flesta med motiveringen att det var orättvist för flyktingar som kommit till Sverige efter 30 mars i fjol. så det är bättre att låta alla flyktingar lida istället?
Svensk gästfrihet och omtanke ...
134 röstade för, fint av er. Men 38 ledamöter var frånvarande. Hur är det möjligt att vara borta under denna sex timmar långa debatt? I en så viktig fråga?
Det är ju därför jag röstade i valet, för att de ska ta beslut. Och så får man veta att de inte är där när det gäller.
Ännu värre är de fem som var där, men inte röstade. Vad är det för mesar som inte kan ta ställning? Ska de få styra landet? Nej, jag anser att de inte skött sitt jobb. Kan vi ge dem sparken? Ja, i nästa val.
Innan dess kräver jag en lista på vilka de är, de som röstade nej, inte var där eller struntade i att rösta. Häng ut dem bara! Så jag och andra med mig vet vilka inhumana politiker man inte ska rösta på i framtiden.

Apropå inhuman politik så tycker jag att ni ska rösta i kyrkovalet på söndag. Det finns nämligen en liten risk att Sverigedemokraterna kan få röster och därmed inflytande i kyrkan. Sätt stopp för det genom att rösta på andra partier. Som sagt, sossar och moderater har visat i amnestifrågan att de inte är så mänskliga, men det finns ju fem andra partier. Välj nåt av dem.

Tre saker som hjälper dig att fly verkligheten:
Lyssna: Death Cab For Cutie Plans (Indierock blir inte vackrare än så här)
Se: Entourage på Canal Plus (Grymt underhållande om fyra polare som frotterar sig med kändiseliten)
Läs: Sonic (Sveriges bästa musiktidning har intervjuer med Death Cab, Franz Ferdinand och höstens skånska pophopp Alf)

Mer läsning

Annons