Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kompakt allvar kväver magin

/

Harry Potter och den flammande bägaren

Annons
Betyg: 3

Den senaste delen i sagan om Harry Potter är den mest allvarliga hittills. Regissören Mike Newell har skalat bort nästan allt som är komiskt, kärleksfullt och familjärt i boken, och koncentrerat sig på Harrys svåra kamp mot sin Nemesis Lord Voldemort. Harry är utsatt och utelämnad, men får liten förståelse från sina närmaste vänner, eller rektor Dumbledore.
Tillvaron försvåras ytterligare när Harry blir en av deltagarna i den magiska trekampen som ska genomföras på Hogwarts. Han är egentligen för ung för att delta, så någon måste ha myglat med ansökningarna. Frågan är bara vem, och ännu mer, varför?
Tyvärr innebär det nästintill kompakta allvaret att den sköna magikänslan som fanns i de tre föregående filmerna är ganska frånvarande. Visserligen är det välgjort när trekampen inleds med eldsprutande drakar och sjöodjur, men jag saknar nerven och själen.
Ett annat problem är att vänskapen mellan Harry, Hermoine och Ron knappt alls visas, snarare är de mer osams än vänner. Nya ansiktet Monsterögat Moody räcker, trots sitt bisarra beteende och utseende, inte till för att åskådaren ska upprätthålla intresset under det drygt två och en halv timme långa äventyret.

Daniel Radcliffe spelar den unge magikern Harry in Harry Potter och den flammande bägaren, en film som inte är lika magisk som de tre föregående filmerna.
Foto: Warner Brothers

Mer läsning

Annons