Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kompisgäng satsar på hårdare tongångar

/
  • Thomas Björling, sång, Simon Olausson, gitarr, Nils Andersson, bas, nya trummisen Fredrik Lindholm och Patrik Andersson, gitarr, är senaste upplagan av Sundsvallsbandet 11 is eleven. I morgon spelar de på Station Gatufesten.

Fyra bra vänner har blivit fem bästa kompisar. Med ny trummis ska sifferakrobaterna 11 is eleven satsa hårdare. I morgon spelar bandet på Gatufesten.

Annons
\"Musik ska byggas utav glädje. Av glädje bygger man musik\"
Lill Lindfors verkar ha svingat sitt trollspö både en och två gånger över de melodiska emopunkrockarna 11 is eleven. Sundsvallsbandet startades kul får att få tillfälle att spela covers på band som Millencolin och De Lyckliga Kompisarna. Och medlemmarna märkte direkt att de hade ovanligt trevligt tillsammans.
Oavsett var vi spelar eller vart vi åker så har vi alltid så kul. Vi har det vansinnigt och får alltid 100 nya internskämt på en kväll. Och det är verkligen fler än vi behöver. Egentligen, säger sångaren Thomas Björling och skrattar.
Gitarristen Simon Olausson håller med:
Vi passar så otroligt bra tillsammans, både musikaliskt och på ett personligt plan. Det är lite av en dröm.
Men att medlemmarna har nära till skämten betyder inte att de är oseriösa. Tvärtom. Successivt har de bytt den covertäta repertoaren mot egna låtar och inför torsdagens spelning på Gatufesten har de satsat hårt för att hinna byta ut de sista.
Men publiken stöter på fler nyheter. Under våren har Thomas lagt ifrån sig trumpinnarna för att kunna koncentrera sig helt på sången. I stället har 11 is eleven satt senaste medlemmen Fredrik Lindholm bakom trummorna. Gatufesten blir den första riktiga spelningen både för honom och med Thomas som frontman.
Jag bestämde oss att vi skulle skaffa en ny trummis, säger Thomas med ett skratt. De andra var väl lite mer tveksamma. Men jag har så otroligt mycket energi och borde förmodligen ha stått längst fram på scenen redan från början. Första gången vi repade med den här sättningen så klättrade jag på väggarna i lokalen. Jag är väl en sån som vill ha uppmärksamhet.
I takt med att bandet mer och mer övergett covertänket har musiken utvecklats. Från den tidiga skatepunken till mer hardcore, emofärgade ackord och ett överlag hårdare sound.
I Sundsvall spelar man antingen pop eller metal. Vi är nog någonstans mitt emellan, säger Thomas.
Förhoppningen är att fånga mellantinget på demo snart. Så fort det finns pengar.
Musik kan uppenbarligen inte bara byggas utav glädje.

Mer läsning

Annons