Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konstnär vandaliserade bilar med nyckel

Annons
Den brittiske konstnären Mark McGowan har inget emot att reta sin publik. Nu ställer han ut bilder på sig själv när han repar bilar med en nyckel. Sammanlagt har McGowan repat 47 bilar i Glasgow och London. Idén föddes när konstnärens systers bil blev repad av en vandal.

- Är det avundsjuka som får någon att repa en bil med nyckel? Hat? Hämnd? Det finns ett stark kreativt inslag i det, det är en känslomässigt motiverad handling, säger han till BBC News och tillägger att de drabbade bilägarna borde vara glada för att de fått medverka till hans kreativa process.

Metropolitan-polisen i London säger att repningen räknas som vandalism och om någon av bilägarna anmäler tilltaget kommer man att starta en utredning.

Mark McGowan kallar sig för "en brittisk David Blaine". Han har tidigare spikat fast sina fötter i ett gallerigolv som en protest mot löv och förra året protesterade han mot studentskulder genom att knuffa en nöt elva kilometer med sin näsa, till premiärministerbostaden på 10 Downing Street. (PM)

Mer läsning

Annons