Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kraften kommer från ovan

/

Di Leva har gjort skivor i 25 år, men än är själens krigare inte färdig. Han tror på att själen lever vidare i all oändlighet, så vad är 25 år?
— Jag kommer finnas kvar om 25.000 år. Jag har just börjat. Stackars er, haha!

Annons
Nyligen kom Thomas Di Leva med en dubblel samlingsskiva från hela sin karriär, och i höst kommer en stor cd-box. Läge för massa hits på sommarturnén, men konserterna kommer bli varierade.
- Vi kan rätt många låtar som trängs på lagret, så ibland måste man sätta några på avbytarbänken, skrattar Di Leva.
Att spela alla hits för att tillfredställa alla fans är omöjligt, menar han och inte ens lämpligt.
- Man ska inte sikta på det, då blir man bara ledsen. Musiken måste komma från hjärtat.
Precis som Magnus Uggla var Di Leva inte speciellt populär i början av sin karriär. Och precis som Uggla minns Di Leva när det small till på allvar.
- Första spelningen på "Vem ska man tro på"-turnén. När jag skulle ut i turnébussen efter konserten stod det jättemycket tjejer och grät och skrek så fort de såg mig. Det var första gången jag märkte så starka reaktioner. Då kände jag att från och med nu är det viktigt vad jag säger och gör det är ett ansvar när man blir känd.

Både skratt och tårar
Di Leva tror sig ha ett svar på varför han gått från en artist som raggarna kastade flaskor på, till dagens folkkära popfrälsare.
- Min musik är inte konstruerad, och innehåller både skratt och tårar. Den spelar på alla känslor. Det är människor i alla åldrar som lyssnar, små barn till pensionärer. Sen finns det ett kosmiskt djup.
Just det, ja. Kosmisk rymdblomma är ju en av Di Levas titlar. Och självklart har han en hel del att säga om sin tro på livet, människan och evigheten.
- Många försöker ha en intellektuell världsbild som den enda sanningen, men den andliga världen är också viktig. Det måste inte vara nåt religiöst det handlar mer om kontakten med sitt inre. Alla måste hitta sina svar egna svar; att den andliga biten är ens egen.
Du får det att låta så enkelt. Har du nåt tips hur man ska bete sig?
- Nej, det bara blir så. Jag tänker inte så mycket, jag lever det!

Mer läsning

Annons