Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krangparty tar priset

Nordichallen har hyst många tillställningar, men det är frågan om inte Krangparty tar priset.
Här är inte den stora hallen inte längre fylld av konstgräs, artister eller försäljare utan istället är det ett hav av datorskärmar som lyser upp arenan.

Annons
Årets Krangparty har över tusen gäster och därtill lika många datorer. Om inte fler. Det märks tydligt att det är gräddan av den datorintresserade eliten som har tagit sig hit, ovanligt många datorer är fyllda med lysdioder och färgglada fläktar som gör att den lätt skulle kunna kvalificera in som julgran i ett mindre traditionsenligt hem. Många har inte bara nöjt sig med att piffa upp datorn utan även pyntat själva datorplatsen. Det blir mer privat och unikt då, menar Johan Lind från Njurunda som har hjälpt sin klan att snygga till på bordet.

Klan är ett annat ord för lag och innebär att man tävlar tillsammans med sin grupp i till exempel Counter-Strike som även är det populäraste spelet. I alla fall hos de manliga lanbesökarna, när tjejerna spelar är det fortfarande The Sims 2 som tillsammans med Lunarstorm tillhör de vanligaste sysselsättningarna. Att det kvinnliga könet är kraftigt underrepresenterat kommer knappast som en nyhet, ändå är Krangparty det svenska lan som procentuellt har flest tjejer bland besökarna. Nästan lika ovanliga som tjejerna är de lite yngre besökarna, Samuel Lohi från Njurunda var med sina tio år bokstavligt talat ett litet undantag. Trots den unga åldern var det ändå hans andra Krangparty, fast sova över var det inte tal om än. Samuel var som så många andra där för att spela Counter-Strike (som för övrigt har en rekommenderad åldersgräns på 15 år) och han funderade just nu på om han skulle vara med i den stora CS-turneringen..

Alla använde emellertid inte datorn till att spela. Vissa drog nytta av den breda linan utåt och chattade, laddade hem filer och surfade på nätet. Och för vissa verkade den allmänna och öppna lokalen inte vara något hinder för att ladda hem och titta på porrfilm.

Den dominerande maten var, föga förvånande, hamburgare som i kombination med hinkvis av Coca Cola och den mer koffeinfyllda Jolt Cola, skulle få valfri näringsfysiolog att gå i taket. Lyckligtvis fanns det en snabb väg till kaloriförbrukning på två välbesökta dansmattor där besökarna kunde dansa av sig några burgare.

Krangparty pågår ända till klockan 12.00 på söndag så det finns fortfarande möjlighet att komma dit som besökare och titta på tillställningen. Om inte annat så är det ett ypperligt tillfälle att få tips om hur man får sin kontorsdator att se lite häftigare ut.


Mer läsning

Annons