Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kristofer Åström har kastat den akustiska gitarren

Kristofer Åström & Hidden Truck har gått från att vara ett sidoprojekt till att bli huvudsyssla. Nu är de tillbaka med nya albumet So much for staying alive. Och nu har Kristofer Åström slängt den akustiska gitarren.

Annons
Efter tre hyllade album tillsammans med Hidden Truck bestämde sig Kristofer Åström för att ge sig ut på egen hand. Resultatet blev förra årets akustiska och avskalade soloalbum Loupita. Sedan ryckte det tydligen i rocknerven igen, för den 9 mars släpper han och Hidden Truck sitt fjärde album.
Det känns jättebra. Jag har spelat så mycket solo och akustiskt och tröttnat på det. Så just nu känns det jättekul att åka ut på turné med bandet, säger Kristofer Åström som annars kan stoltsera med framgångsrik karriär i Fireside.
Efter soloutflykten på Loupita, har tempot trappats upp avsevärt. Singersongwriter-referenserna har också fått sällskap av Television-spretiga gitarrer.
Efter Loupita fanns det en vilja att göra något annat, en motpol till den. Mitt enda krav var att slippa spela akustisk gitarr och det gjorde jag inte heller. Jag ville också att den skulle vara mer rockig.

Allt live
Den här gången har Kristofer Åström och bandet spelat in allt live i studion till skillnad från tidigare album då var och en fick göra sina insatser då det fanns tid. Kristofer Åström beskriver konstellationen som en mycket demokratisk sammansättning.
Alla har varit med och bestämt och tyckt och tänkt, plus att vi har producerat allting själva. Och jag tror att det har smittat av sig på skivan. När vi var klara med Northern blues var vi redan less och hatade alla låtarna, men nu ska det bli kul att åka ut och spela dem.
Britta Persson som körade på Loupita medverkar även den här gången och ska följa med bandet på turné i april, både som körsångerska och som förband. Tillsammans gör de dessutom en ny, lite snabbare version på The wild från nämnda album.
Jag hade egentligen tänkt spela in hela Loupita tillsammans med bandet, men det blev inte av. Man skulle i så fall ha gjort det på en gång och släppt dem samtidigt säger han.
Kristofer Åström betraktar numera Hidden Truck och solokarriären som sin huvudsyssla och Fireside som ett hobbyprojekt.
Det har blivit så eftersom alla håller på med saker på sidan om. Vi är ju fortfarande seriösa men vi har inte några planer på att bli störst i världen längre. Vi har gett upp det där med att bli U2 och bli rika på musik. Vi är nöjda om vi får göra några skivor och turnera ibland. (PM)

Fakta Kristofer Åström:
Ålder: 30.
Bor: I ett hus i skogen utanför Göteborg.
Familj: Sambo och hund.
Diskografi: Loupita (2004), Northern blues (2001), Leaving songs (2001), Go, went, gone (1998).
Aktuell: Med albumet So much for staying alive tillsammans med Hidden Truck, plus en turné som inleds i Visby den 6 april.

Mer läsning

Annons