Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritikstorm mot kända artisten som vill se Jimmie Åkesson som statsminister

/

Ett politiskt inlägg från artisten Christer Sandelin har rört upp heta känslor i sociala medier. I inlägget, som lades ut på Sandelins öppna Facebooksida, skrev han att han ville se Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson som statsminister och kritiserade även den svenska flyktingpolitiken.


LÄS UPPDATERING: Sandelin försvarar sig - "Jag är inte rasist"

Annons

"De som sitter i regeringen och opposition bör flytta dit till de samhällen där inget fungerar längre, finns det någon som tror att vi kan hjälpa 2|000 flyktingar som dagligen (kommer, reds anm) in i vårt land", skrev han bland annat.

Inlägget fick även många kända namn, som komikerna Henrik Schyffert och Karin Adelsköld, att reagera kraftigt. Även Sandelins artistkollegor Lisa Nilsson, Niklas Strömstedt och Andreas Kleerup kritiserade inlägget. "Är det här på riktigt?", frågade sig Kleerup i kommentarfältet medan Lisa Nilsson försökte bemöta hans argument:

"Nej Christer, Sverige behöver INTE Jimmie Åkesson som statsminister. Däremot är det en massa förtryckta BARN och vuxna, gamla, människor som du och jag som behöver akut hjälp i sina mindre privilegierade liv".

På tisdagseftermiddagen var inlägget borttaget från Facebook. TT har sökt Christer Sandelin för en kommentar.

Mer läsning

Annons