Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kronér på lekhumör i "Doobidoo"

Pinsamma klipp, en radda hitlåtar och artistkonstellationer det slår gnistor om. SVT:s nya nöjessatsning "Doobidoo" bjuder på duetter mellan par som Claes Malmberg och Jenny Silver, Jill Johnson och Björn Skifs. Programledaren Lasse Kronér är klart nöjd med konceptet.

Annons
Stockholm (PM)
- Det är inte så att vi har uppfunnit hjulet igen direkt. Men jag tror att folk har saknat den här typen av underhållningsprogram. Det är sådant som man gillar att sätta sig och titta på en fredagkväll klockan åtta, säger han.
"Doobidoo" lanseras som arvtagaren till Lasse Holms långkörare "Diggiloo". Och Lasse Kronér har inget emot jämförelsen. Men han tycker samtidigt att det finns mycket som skiljer "Doobidoo" från andra program med konceptet "bjud in kända artister som får tävla och sjunga gamla örhängen".
- För det första sjunger de inte örhängen i vårt program. Sedan blir det nog mer lekfullt här och så har vi naturligtvis våra klipp från SVT:s arkiv som vi ska visa. Klipp visade de ju i "Diggiloo" också, men det var mer inriktat på schlager, vilket det inte är här.
Den 26 augusti visas det första avsnittet av "Doobidoo" i SVT. Allt som allt spelas tolv avsnitt in, med en julspecial som avslutning dagen före julafton. I det första programmet tävlar komikern Claes Malmberg och den före detta dansbandssångerskan Jenny Silver mot Alcazar-medlemmen Magnus Carlsson och schlagerveteranen Elisabeth Andreassen.
- Jag är väldigt nyfiken på samarbetet mellan Claes Malmberg och Jenny Silver, säger Lasse Kronér. Jag tror att det kan bli rätt explosivt. Hon har ju gått från att vara en ganska gullig dansbandssångerska till att bli rätt rockig. Och Claes är en härlig humorist som älskar att höras och synas.
Du hade ju en rätt tuff period som programledare för "Bingolotto" mot slutet av din tid där. Hur orkar du ta nya tag och agera lekfarbror igen?
- Det här är ju något helt annorlunda än "Bingolotto". Och det programmet var fruktansvärt roligt att leda i tre år, men rätt tufft de två sista åren. För mig är det ett avslutat kapitel, nu är det Gunde Svan som får svara på frågor om hur det känns att sluta där.
Du verkar väldigt förtjust i "Doobidoo" redan före inspelningsstarten. Tror du på en fortsättning för programmet efter årets tolv avsnitt?
- Det tror jag nog. Men det beror ju på hur det går. Om jag får höra att "grattis, på fredag klockan 20.00 hade du 600 000 tittare", så blir det kanske inget. Har vi bra siffror tror jag det kan bli mer.
Kan du avslöja något om klippen som ni har letat upp i SVT:s arkiv?
- Några av klippen är inte kloka - man skrattar så man skriker. Vi har till exempel hittat ett klipp på en av de medverkande i det första programmet. Jag vet inte ens om han vet om att det finns. Det är så jäkla dåligt så klockorna stannar. Det ska vi visa! Så elak är jag, säger Lasse Kronér och skrattar. (PM)

Sara Ullberg-

Bildtexter:

doobidoo0805_1.jpg
Lasse Kronér leder SVT:s nya nöjessatsning "Doobidoo" som sänds på fredagar.
Foto: Claudio Bresciani/Scanpix

doobidoo0805_2.jpg
Lasse Kronér tycker att det är kul att få återvända till sina musikaliska rötter i programmet "Doobidoo".
Foto: Bror Augustsson/Kamerareportage

doobidoo0805_3.jpg
Claes Malmberg är en av artisterna i premiärprogrammet.
Foto: David Magnusson/Scanpix

doobidoo0805_4.jpg
Jill Johnson sjunger i premiäravsnittet.
Foto: Conny Sillén/Scanpix

Mer läsning

Annons