Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krönika

På kurs hos Storsjöyran

Annons
Så var även årets Storsjöyra slut. Som alla andra år kan man bara konstatera att det är något särskilt med Östersund. Stämningen på torget när president Evert Ljusberg håller sitt tal, vakterna som kan ge instruktioner om var man kan hitta de fem närmsta bankomaterna om man ber om det, de brillianta men bisarra efterfesterna. Det går tyvärr inte ens att jämföra med Gatufesten.
Att de flesta av artisterna som Yran har bokat är superba. Förutom de gamla vanliga: Darin, Lena Ph, Magnus Uggla och Ulf Lundell, så finns också Frida Hyvönen, The Soundtrack of our lives, Solomon Burke, Phoenix, Isolation years, Dizzee Rascal, Silverbullit... Listan kan göras lång. Roligast är att se hur mycket människor som dyker upp på dessa spelningar. Följaktligen duger inga ursäkter om att det är för smala band för vare sig Gatufesten eller Storsjöyran.
Men det finns hopp. Tjacka och company kan ju alltid åka på kurs hit till Östersund. Ett förslag på kursplan vore 5 poäng "Så skapar du en rolig efterfest", 10 poäng "Så bokar du bra artister", ytterligare 5 poäng "Så skapar du trevlig stämning" och 20 poäng "Så utbildar du en vaktstyrka". Det blir totalt två terminers studier på universitetsnivå och skulle innebära att Gatufestgänget tar examen lagom till nästa Gatufest. Perfekt.
Här i Östersund utnyttjar man allt staden har att erbjuda för att göra en riktigt bra festival. Lite mer lågmälda akter får ta plats inne på teatern, i mysiga salonger med mjuka stolar. Så borde det vara i Sundsvall också. Öppna Sundsvalls teater för spelningar av Ane Brun eller Anna Ternheim. Använd det vi ändå har för att göra det så bra som möjligt.
Nu är det i alla fall över för i år. Hej då Yran. Jag kommer att sakna dig. Men jag kan garantera att vi ses igen nästa år.

Mer läsning

Annons