Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krönika:Inga bottennapp i år

Annons
Det är inte lätt att ladda om och känna någon större glöd när man kommer hem efter en helg på Roskildefestivalen, med artister som smiskar upp det mesta på gatufesten.
Men jag ska låta bli att gnälla. Faktiskt har ju Tjacka & co fixat till ett stabilt och säkert program i år visserligen utan enorma höjdare, men inga rejäla bottennapp som tidigare års skräckupplevelser K-pist eller Highway stars, dessutom inga tråkmånsar som Eric Gadd eller Bo Kaspers, och inget fjant som Smurfarna.

Men jag saknar förstås Silverbullit, Bergman rock, Deportees, Isolation years och Mattias Alkberg BD alla är de enormt grymma band som skulle piskat upp fin festivalstämning.
Synd är det också att ingen utländsk artist gick att få hit, det finns ju ett flertal bara 40 mil härifrån. I Stockholm är det Accelerator-fest imorgon, och nåt av dem banden skulle kunna svänga förbi här också.
Kanske inte för att ha avslutat lördagen, där är nog Håkan Hellström en svårslagen finalartist, men ett band som Bloc party hade onekligen spetsat till det hela.

Jaha, nu blev det gnäll i alla fall.
Så jag avrundar med konstaterandet att det ändå är skönt att det blev en fest. Utan den här folkfesten, för så är det ju, så vore sommaren riktigt trist i Sundsvall med omnejd.
Så jag säger som de gör i Roskilde God festival!

TRE TIPS
The Kristet utseende känns som det enda man verkligen MÅSTE se. Och låt oss hoppas att kvällen inte slutar i vattnet, för det lär bli trångt framför Station-scenen på lördag ...

Faktiskt är det lokala storheterna som känns roligast två av stans bästa band, Charm och Leif Karate, spelar ju. Fast Timbuktu & Damn! bör ju ingen missa.

Fajitan på Blue moon bar var inte dum. Mycket matig och mättande. Man kunde till och med stå ut med att lyssna på den meningslösa schlagermusiken.

Mer läsning

Annons