Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kul när spel korsas med verkligheten

Har ni någon gång funderat på hur en korsning av spelvärlden och verkligheten skulle se ut? Hur kända spelkaraktärer spatserar runt på gatorna runt hörnet och köper mjölk i snabbköpet?

Annons
Har ni någon gång funderat på hur en korsning av spelvärlden och verkligheten skulle se ut? Hur kända spelkaraktärer spatserar runt på gatorna runt hörnet och köper mjölk i snabbköpet? Eller hur du utan att verka det minsta påflugen eller konstig skulle kunna traska in i vart och vartannat hus för att genomsöka det på pengar, skatter eller användbara prylar a lá Zelda.
Det skulle, utan tvekan, vara lite lustigt om inte annat.
Internets i särklass roligaste site heter därför Mega64.com och korsar spel och verklighet på ett ytterst humoristiskt sätt.
Ett gäng amerikanska grabbar har klätt ut sig till klassiska spelkaraktärer som Solid Snake, Ryo Hazuki och en tetriskloss. I dessa kostymer har man sedan gett sig ut i verkligheten och agerat precis som man gör i spelet.
Vilket såklart blir väldigt dråpligt och konstigt. Shenmue-killen Ryo Hazuki är i särklass bäst. Alla som spelat spelet vet hur han går fram till var och varannan människa och repeterar samma frågor om och om igen för att försöka få ett svar.
Även om det är ganska dumt i spelet så är det långt ifrån lika komiskt som när helt ovetande människor får frågor som \"Do you know the forn Wu Du?\", eller helt plötsligt får höra \"I´m looking for the guy that killed my father\".
Men när skrattchocken lagt sig börjar man osökt att fundera lite. Är verkligen alla spel så här \"konstiga\" om man ställer dem bredvid verkligheten?
Att springa runt på stan och fråga okända människor om märkliga saker bara så där, gör lätt att man hamnar i samma kufdivision som Klapperjonas och Permobiljesus. Och det vill man i regel inte.
Men i spelen tycker ingen av polygontanterna att det är konstigt när Ryo tio gånger i rad frågat om det finns någon som kan tyda kinesiska åt honom. Och det är ingen som tycker att det är konstigt att okända människor kan gå in och ut hur som helst i alla hus. Eller ja, förutom den obligatoriska tredjedelen med \"trasiga\" dörrar.
Såklart skulle det bli fruktansvärt tråkiga spel om alla höll sig till logik, regler och annat som hör verkligheten till. Och i ärlighetens namn vill jag nog inte ha spel där jag kan få ledtrådar av enbart människor jag känner, där man max kan kliva in i tre hus och där jag konstant måste äta och sova för att kunna överleva.
Då väljer jag nog orealistiska världar som Mega64 kan parodiera istället, för viktigast är trots allt att det är roligt inte realistiskt.

Mer läsning

Annons