Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kultur- och nöjesnotiser 29 juli

Annons
---

NÖJE

---

Supergrass släpper nytt album

New York (PM)

Den 15 augusti släpper det brittiska rockbandet Supergrass sitt femte album "Road to Rouen", skriver Billboard. Första singeln från skivan är "St. Petersburg" som släpps den 8 augusti. Bandet är också aktuella med en två veckor lång akustisk turné i Storbritanien. (PM)

---

Dolly Parton släpper ny skiva

Nashville (PM)

Dolly Parton avslutar just nu inspelningen av sin kommande skiva "Those were the days" skriver Billboard på sin sajt. Skivan släpps i USA i oktober och flera gästartister medverkar på skivan. Dolly Parton gästar själv på andra artisters kommande skivor. Bland annat sjunger hon en duett tillsammans med George Jones på hans skiva "Hits I missed... and one I didn´t" som släpps i september. Hon medverkar även på Brad Paisleys nya skiva "Time well wasted".

I augusti ger sig Dolly Parton ut på en lång turné i USA. (PM)

---

Grateful Dead släpper livebox

New York (PM)

Grateful Dead släpper en box med tio skivor som innehåller liveinspelningar från Fillmore West stand, skriver Rolling Stone. Gruppen spelade in sin dubbelskiva "Live/Dead" under fyra kvällar 1969 på Fillmore West stand i San Francisco. Nu ska allt inspelat material från dessa konsertkvällar samlas i boxen "Fillmore West 1969: The complete recordings", som släpps i USA i november. (PM)

---

George Clooney tävlar om Guldlejon i Venedig

Stockholm (PM)

Nio Hollywoodfilmer får premiär på årets filmfestival i Venedig , skriver BBC News. Bland dem finns George Clooneys "Goodnight and good luck", som han både regisserar och spelar en av rollerna i, samt filmer av Ang Lee och Terry Gilliam. Totalt tävlar 19 filmer om att vinna årets Guldlejon. På festivalen, som inleds den 31 augusti och pågår fram till den 10 september, premiärvisas också svenske Lasse Hallströms "Casanova" med Heath Ledger, Lena Olin och Tommy Körberg. (PM)

---

"Shrek"-skapares barnbok blir film

Los Angeles (PM)

Ett filmbolag har köpt rättigheterna till "Shrek"-skaparen William Steigs bok "Sylvester och trollstenen", skriver Hollywood Reporter. Boken handlar om en åsna som hittar en trollsten som kan förvandla sin ägare till sten. Med hjälp av den lyckas han undkomma ett elakt lejon. Steig har skrivit över 30 barnböcker och prisbelönats för flera av dem, däribland "Sylvester och trollstenen". (PM)

---

Ace of Base spelar in nya låtar

Stockholm (PM)

Ace of Base har börjat spela in nytt material i studion, skriver Expressen.

- Det stämmer. Vi har arbetat i olika omgångar, både i Stockholm och Göteborg. Samtliga i gruppen är med och jobbar, säger Ulf Ekberg till tidningen.

Det är fortfarande oklart när de nya låtarna hamnar på skiva, men det blir tidigast nästa år, säger Ulf Ekberg.

Gruppen hade enorma framgångar under 90-talet med låtar som "All that she wants" och "The sign" och har sålt över 30 miljoner skivor. (PM)

---

Ny säsong av "The Simple Life"

New York (PM)

Det blir ytterligare en säsong av dokusåpan "The Simple Life", rapporterar AP. Trots att programmets två stjärnor Nicole Richie och Paris Hilton inte längre talar med varandra har de båda skrivit på för en säsong till. Det var i april som Paris Hilton skickade ut ett pressmeddelande där hon skrev "det är ingen hemlighet att jag och Nicole inte längre är vänner. Nicole vet vad hon gjorde och det är allt jag har att säga om det". (PM)

---

Lennon-manus sålt för 8 miljoner kronor

London (PM)

Ett handskrivet papper med texten till Beatles-låten "All you need is love" såldes för 8 miljoner kronor på en auktion i London på torsdagen, uppger nyhetsbyrån Reuters. Papperet använde John Lennon under ett tv-framträdande 1967. Lennons jacka i militärstil som inspirerade till omslaget till Beatles-skivan "Sgt peppers lonely heart´s club band" inbringade 1,3 miljoner kronor, medan ett par av hans karaktäristiska runda glasögon såldes för 740 000 kronor. (PM)

USA-toppen vecka 30

ALBUM

1. (ny) Various artists: "Now 19".

2. (5) Mariah Carey: "The emancipation of Mimi".

3. (1) R Kelly: "TP.3 reloaded".

4. (4) Coldplay: "X&Y".

5. (3) Bow Wow: "Wanted".

6. (8) Black Eyed Peas: "Monkey business".

7. (ny) Carly Simon: "Moonlight serenade".

8. (ny) Mary Mary: "Mary Mary".

9. (14) Gorillaz: "Demon days".

10. (11) Foo Fighters: "In your honor".

SINGLAR

1. (1) Mariah Carey: "We belong together".

2. (2) Rihanna: "Pon de replay".

3. (4) The Pussycat Dolls med Busta Rhymes: "Don´t cha".

4. (6) Missy Elliott med Ciara och Fat Man Scoop: "Lose control".

5. (8) Bow Wow: "Let me hold you".

6. (3) Gwen Stefani: "Hollaback girl".

7. (7) Kelly Clarkson: "Behind these hazel eyes".

8. (5) Black Eyed Peas: "Don´t phunk with my heart".

9. (12) Ludacris med Bobby Valentino: "Pimpin´ all over the world".

10. (9) Fat Joe med Nelly: "Get it poppin´".

Källa: Billboard (PM)

---

KULTUR

---

Svensk Cypernsamling turnerar Europa

Stockholm (PM)

För första gången ska Medelhavsmuseets viktiga Cypernsamling ut på turné, skriver Svenska Dagbladet. Den består av föremål från sju årtusenden som grävdes upp av en svensk arkeologisk expedition. 1931 fördes den till Sverige. Samlingen som är den största utanför Cypern kommer att visas i Bukarest den 9 september för att sedan skickas vidare till Spanien. (PM)

---

BBC censurerar sång om godis

London (PM)

Den brittiska barnserien "Tweenies" har gjort en låt som fått Englands tandläkare att gå i taket och tv-bolaget BBC att ta fram censursaxen. Karaktärerna i serien framför en svängig sång om godis som bland annat innehåller textraden: "Sweets for my breakfast, sweets for my lunch, sweets for my supper too." Men det brittiska tandläkarförbundet gick till attack mot sången, eftersom de ansåg att den uppmanade barnen att äta godis hela dagarna. Efter kritiken valde BBC att plocka bort låten från sin hemsida. (PM)

Mer läsning

Annons