Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kungen av industrimetall

Nine Inch Nails
With teeth
(Interscope/Universal)

Annons
Betyg: 4

Industrimetallen vore inte mycket att hänga i granen om det inte vore för Trent Reznor. Hans soloprojekt Nine Inch Nails är onekligen ett av de mest inflytelserika banden i genren, trots att han haft några mellanår i karriären nu. Men efter tre lyssningar av nya albumet inser jag att det här en comeback som kommer att låta tala om sig.
Nya singeln The hand that feeds är inte den enda låten som kommer att betecknas som en klassiker i framtiden. Den vackra All the love in the world är en smakfull öppning, den grooviga The collector och Every day is the exactly the same kommer båda att bli givna livefavoriter. För att inte tala om Getting smaller där man till och med får känslan av att han inspirerats av våra egna The Hives.
Och så där håller det på. Låt efter låt imponerar. Allt kryddat med Reznors exemplariska ljudlandskap i en produktion som i det närmaste får mina öron att svettas av alla ljud. Men allt har sin plats, och den mest givna platsen av dem alla på industrimetall-tronen har naturligtvis Reznor själv.

Mer läsning

Annons