Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvintetten som sålde

/
  • För fem barn i Sundsvall har en dröm gått i uppfyllelse. De är nämligen med på skivan med visor till Den silvriga barnkammarboken, som har sålt i nästan 100 000 exemplar. I går fick barnen ta emot sina Platinaskivor i Sundsvall.Från vänster. Alicia Sahlin, Birk Frisk. Isabel Sahlin. Julia Åberg och Hanna Stattin.

För fem barn i Sundsvall har en dröm gått i uppfyllelse. De är nämligen med på skivan med visor till Den silvriga barnkammarboken, som har sålt i nästan 100 000 exemplar. I går fick barnen ta emot sina Platinaskivor i Sundsvall.

Annons
Det hela började med att skivbolaget Bonnieramigo Music Group bestämde sig för att göra en CD med klassiska barnvisor. Skivan skulle höra till Den silvriga Barnkammarboken. Skivbolagsrepresentanten Anders Melin fick i uppdrag att välja ut 20 låtar från en lista med 100 av våra mest kära barnsånger, och tog kontakt med Micke Öhlén vid Sidelake Studios i Sundsvall för att få hjälp med att spela in låtarna och att hitta musiker.
- Vi funderade på vilka vi trodde skulle tycka att det var roligt att göra det här, berättar Micke Öhléns fru Ingela Öhlén.
De behövde inte leta länge. Det visade sig att deras grannbarn var riktiga talanger. Julia Åberg, 9 år, Birk Frisk, 9 år, Isabel Sahlin, 12 år, Alicia Sahlin, 10 år och Hanna Stattin, 10 år kom hem till paret och testade sånger i vardagsrummet. Och skivbolaget i Stockholm blev mäkta imponerade.
- Det här är vad vi brukar kalla en jättesuccé i musikbranschen, sa Anders Melin, när han kom till Sundsvall i går för att dela ut Platinaskivor, beviset på att en artist har sålt över 60 000 exemplar, till barnen och de övriga artisterna.
- Vi har satt en standard med det här. Numera finns det en efterfrågan från bokhandlare att om det ges ut en barnvisbok så ska det finnas en skiva med sånger till, sa Anders Melin.
Och fler skivor blir det. Barnen ska få vara med på nästa version av Älskade barnvisor från barnkammarboken också. Då blir det Den blåa barnkammarboken som kommer ut i en ny, fräsch utgåva, med nya sånger.
Vill ni bli sångare när ni blir stora?
- Jaaaa! ropar alla i munnen på varandra.
- Jag vet inte, jag gillar att måla också, berättar Hanna Stattin.
Är era kompisar avundsjuka nu?
- Min kompisar vet inte om att jag har spelat in en skiva, berättar Birk Frisk.
- I vår skola spelade de upp några låtar på storsamlingen när alla elever var där, det var pinsamt, säger Hanna Stattin.

Mer läsning

Annons