Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laakso gör dig lycklig

/

Laakso
My Gods
V2

Annons
Betyg: 4

Det är svårt att tänka sig att det bara har gått drygt två år sedan Laakso debuterade med ep:n Long beach. Utvecklingen från det lovande och bitterljuva pophoppet till dagens självsäkra kvartett är imponerande.
Lika förvånande är att nya My Gods mest av allt gör mig upprymd och lycklig. Visst finns stunder där tårarna blänkfyller ögongloberna. Som det lätt Cure-gitarriga och fullständigt falsettknäckande titelspåret. Och visst borde jag ha förstått av sommarens liveexplosioner åt vilket håll det lutade, inte minst för den tidiga album-teasern High drama.
Laakso har tagit sig ur det djupaste av den finskträskiga dalen och låtvariationen verkar mer genomtänkt. Nu står begåvade Markus Krunegård lika ofta på en bergstopp och gallskriker i eufori, som skälver likt ett vettskrämt barn. Han berättar lika gärna skruvat om vardagliga kärleksmöten som eftertänksamt om omöjlig kärlek.
Det är stort. Stort och brådmoget originellt.
Nya vuxna Laakso har växt ifrån standardmallen och stoltserar i stället med det succédoftande epitetet svårplacerade. Möjligen kan de slarvigt jämföras med popyviga The Plan.
Med den inte helt ovidkommande skillnaden att Laaksos låtar är långt bättre och har betydligt större identitet.

Mer läsning

Annons