Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Labero fick publiken att tvivla

I går kom magin till Sundsvall. Illusionisten Joe Labero trollband och roade publiken i Stadshuset med en intim show där åskådarna var en del av föreställningen.

Annons
Det var en riktig helkväll det bjöds på i Stadshuset i Sundsvall. Drygt 80 personer var på plats för att roas och förundras av Joe Laberos magi under den en timme och tjugo minuter långa showen.
Efter att trerättersmiddagen var avklarad i restaurangen fick publiken slå sig ned i den vackra och nästan i sig magiska Spegelsalen, där föreställningen hölls. På fyra plasmaskärmar kunde åskådarna följa Laberos trollkonster på nära håll. Även klipp från illusionistens tidigare karriär visades, som när han trollade för kronprinsessan Victoria på hennes födelsedag och förvirrade en bankkassörska i Malmö i början på 90-talet, då han fortfarande var relativt okänd, med att ändra 100-kronorssedlar till 500-kronorssedlar.
Publikens (ganska ofrivilliga) deltagande gav showen den intima känslan som utlovats. Att få upp frivilliga på scenen är inte det lättaste, men Labero tog till med sina speciella knep för att riktigt lura upp assistenter på scenen, och snart var stämningen betydligt mer avslappnad. Han återkom ständigt till vissa nyckelpersoner som han hade utsett i publiken och på ett imponerande sätt memorerat deras namn, vilket gjorde hela föreställningen väldigt personlig.
Att publiken fick hjälpa till med att assistera under många av konsterna gjorde dem dock inte mer förundrade. \"Hur går det där till egentligen?\" hördes frustrerat, och en aning roat, viskas mellan bänkraderna. Labero själv tog ut svängarna och drev fritt med allt från åskådarna på plats till Elton John och Madonna. Att sitta så nära och ändå inte kunna avslöja hemligheten bakom konsterna, det är vad som fortsätter att fascinera människor år efter år. Och visst kan biljettpriset anses aningen saftigt, men hur ofta är det vi har en äkta Las Vegas-show mitt i Sundsvall?

Mer läsning

Annons