Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laddar för sjunde nyårsrevyn

/
  • Det här gänget underhåller i nyår. För sjunde året bjuder Kustrevyn på nummerrevy. Premiären hålls på nyårsafton och föreställningarna pågår minst januari ut. Love Edvall, Kicki Andersson, Kattis Melander och Lasse Svantesson. Undre raden: Stefan Bäckström, Therese Palm, Nizze Lindholm, Margareta Stenskog, och Ulf Winhagen.

Annons
Repetitionerna är i full gång.
Om knappt två veckor har Kustrevyn premiär för sin sjunde nyårsrevy och lovar mer lokalt material.
Kustrevyn har samlats i sin hemmaarena Skönsbergs Folkets Hus för att putsa på årets föreställning. Mycket är kvar att göra inför premiären, men det sammansvetsade revysällskapet har alltid tid över för ett skämt.
De öronbedövande skratten avlöser ständigt den högljudda sången i fikarummet.
Men även om större delen av revysällskapet är intakt kan publiken vänta sig några förändringar hos Kustrevyn i år. Härnösandsbon och revyräven Thomas Göransson har lämnat ensemblen och de har fått två nygamla dansare, Therese Palm och Josefine Arlbog.
De var med för två respektive tre år sedan. Så de känner oss och vi känner dem, säger Nizze Lindholm, veteran i ensemblem.
Med det har Kustrevyn tappat totalt två killar eftersom en av dansarna förra året var den uppskattade nykomlingen Keba Bergqvist. Lösningen blir att låta musikern Lasse Svantesson ta mer plats på scen.
Han var ju med förra året också, men nu får han mer att göra. Vi är lite för få killar i revyn egentligen så vi utnyttjar Lasse så mycket som möjligt, säger Nizze Lindholm.
Men förändringarna märks också i materialet. I år har revyn satsat på fler egenskrivna texter och mer lokalt förankrade skämt. Uppskattningsvis en tredjedel har Kustrevyn gjort själva, resten har köpts in.
Vi tycker att vårt egna material är mer slående i år. Det är lite vassare. Vi har till exempel en bra grej om det nya Birsta, säger Nizzes parhäst Stefan Bäckström.
Som traditionell nummerrevy kan de blanda texter och behöver inte hålla sig till en röd tråd i showen. Det gör att Kustrevyn kan blanda rejält med numren. Förutom det lokala materialet kan publiken i år se fram emot texter om allt ifrån männens favoritvaruhus Clas Ohlson till fotbollstränaren Sven-Göran \"Svennis\" Eriksson.
Och kanske, kanske blir det ett nummer till som rör fotboll. Ett lokalt.
Jag är ju GIF-are. Så det blir definitivt inget helt nummer, säger Stefan Bäckström och gapskrattar.
Med sex nyårsrevyer bakom sig kan Kustrevyn numera stoltsera som en av Sundsvalls mer etablerade ensembler. Och det finns erfarenhet som går betydligt längre tillbaka än så i gruppen. Nizze Lindholm gör i år sitt tjugonde år på revyscen.
Något jubileumsfirande är inte inplanerat, men Nizze lovar åtminstone ett kärt återseende.
Vi är inte mycket för att upprepa saker men jag kommer att göra boxarn igen, ett nummer som heter Ringförlovad. Det gjorde vi med Sundsvallsrevyn för snart 20 år sedan. Och så frågar folk alltid om jag ska vara kärring. Så det blir det väl någon liten sväng, säger Nizze Lindholm.

Mer läsning

Annons